Skadad av elektricitet på Max hamburgerrestaurang

Arbete
PUBLICERAD:
Max hamburgerrestaurang i Karlskoga har anmält ett olycksfall till Arbetsmiljöverket.

Företaget skriver till Arbetsmiljöverket att en anställd skulle torka rent bänken där en smältostvärmeri stod.

När den anställde skulle flytta apparaten så fick personen in fingrarna mellan bottenplattan och själva behållaren. Där inne finns det el-kablar, skruven som håller fast bottenplattan hade försvunnit.

Personen var fuktig om händerna samt höll i en fuktig trasa. Den anställde fick en stöt och blev yr och illamående. Personen satte sig en stund för att vila men kände hur det blev värre i form av spänningar i huvudet och hjärtklappning.

Den anställde fick skjuts till akuten, där de tog blodprov och EKG men allt gick bra.

Lovisa Haeger är presstalesperson på Max Burgers.

– Vi har skärpt kontrollrutinerna och lägger extra fokus på att utbilda medarbetare i hur man gör rent på ett säkert sätt. Vi vill undvika att det här händer igen.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.