Småbåtshamnen som glömdes bort

Insändare
PUBLICERAD:
Båthamnen vid Aggerud. Arkivbild.
Foto: Anders Persson

Nyligen infördes under fria ord i lokalpressen en artikel om Sveriges kanske fulaste och sämsta båtplats.

Om denna har jag också skrivit men fick då svar av kommunens samhällsplaneringschef Bosse Björk en fint illustrerad artikel om de två stora bostadshusen i området som då skulle byggas och då skulle också småbåtshamnen åtgärdas.

Nu är sedan en tid husen färdiga och inflyttade, men hamnen har om möjligt blivit ännu sämre och nu har även i- och upptagningsrampen för båtarna tagits bort.

I- och upptagningsrampen återfinns nu en bit från uppställningsplatsen för husbilar intill Boforsområdet. Tyvärr ligger den platsen lite öde och är mycket oskyddad för vind och vågor.

Småbåtshamnen var väl också i första hand ämnad för de boende i de stora bostadshusen men det har väl varit en del strul med marken som i varje fall tidigare har ägts av en samfällighet.

Under tiden har det i sommar pågått ett stort arbete söderut i Aggerudsviken med muddring och beredning av marken för det bostadsområde som ska bebyggas med 25-35 sjönära radhus. Till det området har även byggts en mindre småbåtshamn för de boende.

Så för övriga båtägare som vill ta en tur på vår fina sjö blir det nog fortfarande lite besvärligt.

Annat var det förr för då var småbåtshamnen mycket använd. För ännu längre tillbaka i tiden hade även undertecknad en motorbåt förankrad där. Problemet var bara det att tjuvar ibland passade på att slanga bensin och stjäla andra saker. Men priset togs nog den dagen när polisen ringde och berättade att de att hittat vår båt övergiven och drivande en bit ute i Möckeln.

Sedan bytte vi till en båtplats i hamnen i Björkborn så Timsälven och sjöarna norröver fick lite besök innan barnen tröttnade på båtlivet och vi avyttrade båten.

Bengt Aldén

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.