Hoppa till huvudinnehållet

Lundberg och Magnell stängde säsongen i hyttan

Publicerad:
Reporter Helena Lundberg
Helena Lundberg
helena.lundberg@kt-kuriren.se
Kent Lundberg på sång och Lasse Magnell på piano och sång framförde en utomhuskonsert för publiken i hyttan.
Kent Lundberg på sång och Lasse Magnell på piano och sång framförde en utomhuskonsert för publiken i hyttan. Foto: Helena Lundberg

Veckans alla dagar, hela sommaren har besökare kunnat handla kaffe med dopp i kaffestugan i Granbergsdals hytta. På söndagen stängdes säsongen med en konsert av Kent Lundberg och Lasse Magnell.

Nu är sommaren på hyttblecket i Granbergsdal officiellt över för det här året. Under söndagen avslutades en välbesökt säsong med en spelning av Granbergsdalssonen Kent Lundberg och Lasse Magnell.

– Vi har spelat här i många år, men aldrig tidigare har vi stängt säsongen, säger Kent Lundberg inledningsvis till publiken.

Välbesökt

Liksom förra året har Granbergsdals hytta haft många besökare, mycket mer välbesökt än före pandemin.

– Det är fler som besöker närområdet mer och många kommer då hit till hyttan där man kunnat ta en fika utomhus, säger Karin Varg, ordförande i Granbergsdals byalag.

Det bjöds på vackert väder i Granbergsdal.
Det bjöds på vackert väder i Granbergsdal. Foto: Helena Lundberg

Och dagens evenemang var inget undantag. Uppskattningsvis satt det runt trehundra besökare utspritt på hyttblecket och lyssnade till Kent och Lasse.

Stor publik

– Vi tog fram fikabröd för ungefär trehundrafemtio personer och det går åt, säger Karin och fortsätter:

– Men det är verkligen kul att folk kommer när vi ordnar tillställningar.

Som på så många andra serveringsställen har Länsstyrelsen haft kontroll så man följer restriktionerna även i hyttan.

– Länsstyrelsen var här och var nöjda. De tyckte vi hade vidtagit alla nödvändiga åtgärder så det känns bra, säger Karin.

Sedan den 12 juni har kaffestugan i hyttan haft öppet sju dagar i veckan tack vare ideella krafter och ett antal feriearbetare.

Kolarveckan

I och med söndagens evenemang har man serverat sista kaffet för den här sommaren, även om det fortfarande finns inplanerade aktiviteter kvar i år.

Närmast väntar en föreställning med Daniel Kane kommande helg.

Den 15 september är det startskott för den traditionella kolarveckan och till den tillhörande kolardagen den 18 september.

Men fram till kolarveckan väntar en välbehövlig paus för de ideella krafterna i Granbergsdal.

Granbergsdals hytta har varit välbesökt hela säsongen och söndagens avslutning var inget undantag.
Granbergsdals hytta har varit välbesökt hela säsongen och söndagens avslutning var inget undantag. Foto: Helena Lundberg

Artikeltaggar

GranbergsdalGranbergsdal ByalagGranbergsdals hyttaKarin VargKent LundbergLasse MagnellNöje/Kultur

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.