Hoppa till huvudinnehållet

Nya spelare till Bofors efter Tennisens dag

Publicerad:
Johan Brorsson är nöjd med Tennisens dag.

I lördags arrangerades Tennisens dag i Sverige. Bofors TK var en av klubbarna som gav intresserade möjlighet att testa sporten och även få en större inblick i föreningens verksamhet.

Johan Brorsson, ordförande i Bofors TK, säger:

– Det fungerade bra för vår del. Det var cirka 15 barn plus föräldrar som kom och tog chansen att se mer av vår verksamhet.

Det fanns tre ”stationer” i samband med Tennisens dag i Karlskoga:

* Leka-spela tennis.

* Tipspromenad med frågor som var kopplade till tennis.

* Grillning och umgänge.

"Bra manifestation”

Johan Brorsson har efter Tennisens dag varit i kontakt med representanter för Svenska tennisförbundet.

– Då fick jag veta att ungefär 100 föreningar i Sverige tog under två timmar på lördagseftermiddagen chansen att visa upp sin verksamhet och sprida intresset för tennis. Jämfört med i fjol, då det handlade om cirka 80 föreningar, var det en glädjande ökning, säger Brorsson.

– Det var en bra manifestation för tennis, ett fint tillfälle att marknadsföra vår sport till personer som ännu inte är aktiva. Till oss är redan flera som bokat in sig för att komma och vara med och träna i september så det känns positivt att den här satsningen gav den effekten, fortsätter Bofors TK:s ordförande.

Artikeltaggar

Bofors TKJohan BrorssonTennis

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.