Hoppa till huvudinnehållet

Jahic framme efter 240 mil på cykel: så mycket samlades in till barn

Publicerad:
Reuf ”President” Jahic, till vänster, och Suad Buljubasic under den långa resan från Degerfors till Bosnien.
Reuf ”President” Jahic, till vänster, och Suad Buljubasic under den långa resan från Degerfors till Bosnien. Foto: Privat

Efter cirka 240 mils cykling, fördelat på tolv dagar, har Degerforsprofilen Reuf ”President” Jahic kommit fram till Bosnien.

Han ska cykla till Bosnien för utsatta barn: ”Mitt hjärta blöder för dem”

Det är han och kompisen Suad Buljubasic som klarat av utmaningen, och kraftprovet, att cykla från Degerfors till Bosnien.

Satsningen har gått under namnet: Cykla för barn lycka.

Reufs syfte med den långa resan var att samla in pengar till barn med särskilda behov i hans födelseland Bosnien.

Så här långt har det kommit in uppåt 50 000 kronor som oavkortat går till barnen.

De funktionshindrade barnen, som Jahic och Buljubasic redan hunnit träffa när de anlänt till Bosnien, har alla fått tröjor från satsningen Cykla för barn lycka.
De funktionshindrade barnen, som Jahic och Buljubasic redan hunnit träffa när de anlänt till Bosnien, har alla fått tröjor från satsningen Cykla för barn lycka. Foto: Privat

– Det har varit en magisk resa, ett minne för livet. Jag vill tacka alla som har tänkt på och bidragit till de funktionshindrade barnen, skriver han i en kommentar till tidningen.

Reuf är i Degerfors mest känd som en av grundarna till Ängebäck BK:s fotbollslag där han under många var stark man och kraftigt bidragande bakom avancemanget från division 7 till fyran.

Det kommer lite längre fram en större intervju med Jahic där han bland mycket annat kommer att berätta om den långa resan på cykel från Degerfors till Bosnien och även exakt hur mycket pengar som kommit in till barnen.

Artikeltaggar

CyklingReuf Jahic

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.