Just nu: Norge rödlistar hela Sverige efter ökad smittspridning

Resor | Coronaviruset
PUBLICERAD:

Efter att smittspridningen av coronaviruset ökat så har Norge beslutat att hela Sverige rödlistas, rapporterar NRK. Det visar den veckovisa uppdateringen från den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC.

På fredagen gick den norska regeringen ut med reserestriktioner som baseras på ECDC:s nya data. Eventuella nya inreseregler mot Sverige träder i kraft natten mot måndag, enligt NRK.

Enligt nuvarande regler blir det ingen skillnad för de områden i Sverige som tidigare var orangeklassade, eftersom samma inreseregler gäller för rödlistade. De som vill komma in i Norge måste ha ett negativt testcertifikat före inresa, fylla i ett registreringsformulär, testa sig vid gränsen vid ankomst samt sitta i karantän.

Personer som kan visa dokumentation på full vaccination eller på genomgången covidinfektion under de senaste sex månaderna kan bortse från reglerna. (TT)

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.