Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors nekas permitteringsstöd

Publicerad:
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Degerfors IF nekas permitteringsstöd för juni månad 2021.

Enligt beslutet från Tillväxtverket har klubben missat att lämna in det revisorsyttrande som krävs för företag som har mer än 400 000 kronor i löneomkostnader per månad.

– Handlingarna var inte kompletta. Det var ett nytt dokument som skulle med in. Så var det inte förra året. Jag missade det helt enkelt. Det rör sig om två personer och 40 000 kronor, berättar klubbchefen Suzanne Hällström.

Hon fortsätter:

– Däremot har jag fått ett positivt besked att överklagandet som vi gjorde på förra årets korttidsstöd gick igenom. Förra året avslog Tillväxtverket sex spelare. Nu har förvaltningsrätten tagit upp det och Tillväxtverket hade gjort fel. Så där får vi några hundratusen tillbaka vilket känns väldigt bra.

Så här skriver Tillväxtverket i sin motivering: ”Tillväxtverket avslår ansökan eftersom kontroller visat att ditt företag haft en lönesumma över 400 000 kronor i jämförelsemånaden, och att du inte bifogat ett yttrande från en revisor eller ett revisionsbolag i din ansökan om stöd. Enligt 13 § lagen (2021:54) om stöd vid korttidsarbete i vissa fall ska en arbetsgivare vars lönesumma för jämförelsemånaden uppgår till minst 400 000 kronor lämna ett yttrande från en auktoriserad eller godkänd revisor eller ett registrerat revisionsbolag i samband med ansökan om godkännande”.

Artikeltaggar

Degerfors IFFotbollSuzanne HällströmTillväxtverket

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.