Hoppa till huvudinnehållet

Sent omsider välkomnades nya kyrkoherden

Publicerad:
Reporter Anna-Stina Tallmyren
Anna-Stina Tallmyren
anna-stina.tallmyren@kt-kuriren.se
Gunnel Blomgren håller blomman som snart överräcks till Monica Mannberg, i mitten. Till vänster syns kyrkorådets ordförande Johanna Svärd (S).
Gunnel Blomgren håller blomman som snart överräcks till Monica Mannberg, i mitten. Till vänster syns kyrkorådets ordförande Johanna Svärd (S). Foto: Lina Nilsson

I den gångna helgen välkomnades nya kyrkoherden i Degerfors-Nysunds församling.

Monica Mannberg, ursprungligen från byn Kuouka i Jokkmokks kommun, tillträdde kyrkoherdetjänsten i Degerfors-Nysunds församling redan i januari. Men det var först nu i helgen som hon hälsades välkommen av församlingen.

Orsaken är förstås pandemin, som gjort att församlingen under våren enbart haft digitala gudstjänster. När det nu är möjligt att samlas i kyrkan igen, om än i begränsat antal och på behörigt avstånd, hälsade man henne välkommen.

Körsång

Kyrkorådets ordförande Johanna Svärd (S) och prästen Gunnel Blomgren överlämnade en blomma. I gudstjänsten medverkade en grupp ur kyrkokören under ledning av kantor Malena Karlsson.

Samtidigt avtackades Hanna Nordin, som under några år varit församlingens vaktmästare. Efter gudstjänsten serverades kaffe och tårta i trädgården utanför församlingshemmet.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors-Nysunds församlingGunnel BlomgrenJohanna SvärdMalena KarlssonMonica MannbergNyheterNysunds kyrkaÅtorp

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.