Oscar Zia leder Melodifestivalen

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Oscars Zia kommer att leda Mello nästa år.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Det blir artisten och skådespelaren Oscar Zia som leder Melodifestivalen nästa år.
– Det är en dröm som har gått i uppfyllelse, säger han.

Den 24-årige skåningen ser fram emot att leda tävlingen på egen hand.

– Jag växte upp med Melodifestivalen och att jag ska få leka Kristian Luuk är skitkul, säger han till TT efter SVT:s pressträff.

Zia har en hel del rutin i sammanhanget. Han har varit med och tävlat två gånger och vid senaste tävlingen hoppade han in som gästprogramledare.

– Jag tar nog med mig en del självsäkerhet och tro på att jag kan det. Med den kan jag gå in och göra det här lite mer till mitt, säger han.

Helt ensam kommer han dock inte att vara. I sändningarna ska han få sällskap av gäster på scen.

– Det kommer att vara kompisar till mig som jag tycker ska vara med i programmet och som jag tror kommer att älska det.

Efter årets pandemianpassade tävling utan publik är tanken att Melodifestivalen ska ut på turné igen. Städerna man har tänkt att besöka är Malmö, Göteborg, Lidköping, Linköping, Örnsköldsvik. Finalen är förlagd till Friends Arena i Solna den 5 mars.

I våras leddes Melodifestivalen av den tidigare schlagergeneralen Christer Björkman tillsammans med tio olika programledare som byttes ut vid varje deltävling. Förra året var det Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin som stod vid rodret för tävlingen.

Sofia Sundström/TT

Björn Berglund/TT

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.