Konsert med Believe på Folkhögskolan

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Karl Martin Almqvist kvartett Believe spelade på restaurang Udden.
Foto: Peter Carell
Nu är musiken igång med Karlskoga Konsertförening.

Karl Martin Almqvist kvartett Believe gjorde onsdagen den 8 september ett gästspel på restaurang Udden på Karlskoga Folkhögskola. Believe består av Karl Martin Almqvist tenorssax, Carl Winther piano, Johnny Åman bas och Anders Mogensen trummor.

Från vänster Beatrice Herngren, Max Undén, Isac Nilsson och Hedvig Berndes.
Foto: Peter Carell

– Det som imponerade mest på mig var den fantastiska timingen som gick som en röd tråd genom hela programmet och som fick hela restaurang ”Udden” att svänga, säger Peter Carell från Karlskoga konsertförening och fortsätter:

– Carl Winther var en mästare på sitt piano och hans improvisationer lämnade ingen oberörd. Sväng, känsla och precision. Detta var mästerligt! Det var även kul att se så många ungdomar i publiken. Detta inger hopp om att det verkligen finns en framtid även för jazzen i Karlskoga, Degerfors och östra Värmland.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.