Döms till en månads fängelse för grovt rattfylleri

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En man i 40-årsåldern från Estland har dömts till fängelse i en månad för grovt rattfylleri. Mannen ska, enligt tingsrätten, sitta häktad till domen vinner laga kraft då det finns risk att mannen lämnar landet.

Polisen grep mannen den 5 september 2021 vid McDonalds i Karlskoga. Testresultatet visade att han hade 1,0 promille alkohol i kroppen.

Mannen själv säger att han druckit tre till fyra öl och det hade han gjort cirka tre timmar innan han satte sig bakom ratten och att han inte kände sig berusad. Tingsrätten skriver att mannens egna uppgifter om att han druckit flera öl bara några timmar innan den aktuella körningen så är det utrett att han har haft de insikter som krävs för att uppsåt till rattfylleribrottet ska anses ha förelegat.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.