Vårdcentral anmäld till Ivo

Vård & omsorg
PUBLICERAD:
Vården av en patient på Karolina vårdcentral har anmäls till Ivo enligt lex Maria.

Patient i 90-årsåldern sökte vårdcentralen hösten 2019 på grund av tilltagande talsvårigheter. Patienten träffade en läkare som remitterade patienten till datortomografi av hjärnan. Men ingen vidare utredning gjordes.

Patienten återkommer efter ett och ett halvt år med samma besvär. Patienten träffa en ny läkare som gör en noggrann undersökning och kunde konstatera att patienten led av PSP som liknar Parkinson.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.