Klassikertolkning om förbjuden passion på Örebro teater

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Den 25 september får Hjalmar Bergmans klassiker, Chefen fru Ingeborg, premiär på Örebro teaters stora scen med Ing-Marie Carlsson i huvudrollen.

Teatern är dramatiserad av Anders Duus och i regi av Helena Sandström Cruz.

Ingeborgs liv är alltigenom respektabelt och förutsägbart. Hon driver Örebros finaste klädaffär och tronar som matriark över sin familj. Men när hennes dotter förlovar sig ställs allt på ända. Inte nog med att mannen är en skuldsatt slarver – han väcker också förbjudna känslor i Ingeborg. Snart gungar både familjens och affärens rykte. Till slut står själva livet på spel. Medverkande: Ing-Marie Carlsson, Anna-Klara Dahlén, Linus Lindman, Othman Othman, Susan Taslimi, Hans Christian Thulin och Ester Uddén.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.