40 500 pensionärer i länet får mer i pension

Ekonomi
PUBLICERAD:
I Örebro län är 40 500 pensionärer berättigade till det nya inkomstpensionstillägget. Det står klart när 63 600 av Örebro läns pensionärer har prövats för inkomstpensionstillägget.

Pengarna betalas ut för första gången den 17 och 20 september i samband med de vanliga utbetalningarna av allmän pension. Reglerna för inkomstpensionstillägget är beslutade av riksdagen och betalas ut av Pensionsmyndigheten.

Syftet med tillägget är att människor som har arbetat ett helt liv med låg lön ska få en högre pension än vad de annars skulle få.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.