Bör leva upp till sitt kall

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribent undrar varför KD behåller Ebba Busch som partiledare.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Tycker det är så märkligt att ett ”kristet parti” som KD vill ha Ebba Busch som partiledare!?

Hon har tydligen inte förstått det kristna budskapet: ”Såsom du vill att andra ska vara mot dig, så ska du vara mot dem”. I stället för att kritisera sakpolitik, gör hon härska personangrepp och sprider ”fake news”. Nu senast på Magdalena Andersson, finansminister och troligen ny partiledare, efter Löfvén. Hon liknar Magdalena vid Richelieu, som var ondsint och lömsk. Fake news! Smutskastning! Magdalena övertog ett underskott efter Borg (alliansregeringen) på 72,2 miljarder. På två år vände hon det till överskott. Tack vare den goda ekonomin kunde hon satsa och satsar oss genom coronapandemin. Hon har räddat många småföretag från konkurs även om en del storföretag passade på att ”roffa åt sig” för att dela ut ännu större vinster till aktieägarna.

Själv anser sig Ebba vara felfri. Trots förtalsdom som hon erkänt försvarar hon sig och menar att hon haft rätt ”men vill inte ta mer tid på sin person”. Så ”storsint”. Av en präst förväntar jag mig att hon/han lever upp till sitt kall men även av en partiledare för KD. För att företräda ett kristet parti bör man väl uppträda ”kristet” – eller ?

Trött på personangrepp och fake news

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.