Inte det första justitiemordet

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribent får svar på tal om nomineringar.
Foto: Henrik Holmberg/TT
Svar till insändare ”Tondöva socialdemokrater”:

Tondövhet kan vara både en störande oförmåga att uppfatta det sköna i musik och en väl använd taktik i sammanhang där olika åsikter möts. Det senare har vi fått uppleva både nu och då när det gällt attityder och nyanser i det politiska språket.

Insändaren som besvaras:

När det gäller fakta i frågan är det lätt att döma ohört. Fakta talar för så mycket mer. Du har rätt i att socialdemokraternas tidigare kommunalråd fick avgå efter kritik i fråga om socialförvaltningens stora underskott. Hon var emellertid inte ensam om detta även den vice ordföranden fick avgå. Att kommunfullmäktige för att bemästra situationen sedan måste höja kommunalskatten med 70 öre är också fakta.

Vad fakta ytterligare visar på är att vid den session i kommunfullmäktige där beslutet togs att inte ge presidiet i socialnämnden ansvarsfrihet, var huvudfrågan att hela socialnämnden skulle bära ansvaret. Så var revisorernas kritik uttalad. Detta körde man över, trots att just det var det viktigaste. Det är inte det första justitiemord som begåtts när en politisk organisation behöver syndabockar. Trots att flera av fullmäktigeledamöterna påpekade just det faktum som nämns ovan, fick det klinga ohört i församlingen. Tala om tondövhet!

Nästa år är det val. Då tror vi socialdemokrater på möjligheten att återigen verka för att vårt land och vår kommun låter de goda krafterna göra sig hörda på nytt. För våra barn, unga och gamla behöver de goda insatserna och den sköna musiken.

Patrik Renberg, socialdemokraterna

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.