Allt fler använder cykelhjälm

Trafik
PUBLICERAD:
Cykelhjälmsanvändandet i länet har ökat tio procentenheter de senaste sju åren.
Foto: Magnus Andersson/TT
Användningen av cykelhjälm ökar bland både barn och vuxna, uppger NTF i ett pressmeddelande.

NTF:s årliga cykelhjälmsmätning, som bygger på drygt 100 000 observationer, indikerar en ökning av cykelhjälmsanvändandet på tio procentenheter de senaste sju åren. I Örebro län har användningen ökat med tre procentenheter bland vuxna och med hela tio procentenheter bland barn jämfört med förra årets mätning. Om alla cyklister använde cykelhjälm skulle det totala antalet allvarligt skadade kunna minska med cirka fem procent och antalet omkomna med 25 procent, konstaterar man i pressmeddelandet.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.