Hoppa till huvudinnehållet

Näringslivet i Karlskoga utvecklas - stort hopp uppåt i ny ranking

Publicerad:
Karlskoga fortsätter klättra i ny näringslivsranking, helt i enlighet med kommundirektör Johan Harrysons målsättning.

Karlskoga kan stoltsera med den fjärde bästa ökningen av alla kommuner genom att klättra till plats 83 i Svenskt näringslivs senaste ranking.

För Degerfors däremot ser det fortsatt mörkt ut.

Utöver fjärdeplatsen nationellt har Karlskoga också den högsta ökningen i Örebro län där man nu klättrar till en tredjeplats, efter Ljusnarsberg och Askersund.

– Kommunikation, dialog och samarbete med företagare i kommunen samt långsiktighet är förklaringar till den positiva utveckling vi nu ser i både Askersund och Karlskoga. I Karlskoga är det tydligt att det arbete som satte igång direkt efter valet 2018 nu ger utdelning och med årets kliv uppåt kan vi verkligen tala om en ketchupeffekt, säger Karl Hulterström på Svenskt näringsliv Örebro.

”Nyckeln till framgång”

Från kommunens sida har det varit en tydlig linje mot att jobba med en tätare kontakt.

– Näringslivet är det viktigaste vi har för kommunens välbefinnande och en förutsättning för att kommunens kugghjul ska snurra. Vi har därför arbetat målmedvetet med näringslivsfrågorna och vi ser att kommunikation och dialog med företagarna varit nyckeln till framgång, säger Johan Harryson, kommundirektör.

– Kommunikation, tillit och högt i tak ser jag som framgångsfaktorer i det här. Vi har dessutom ett oerhört engagerat näringsliv och det är kul att se att det går att göra skillnad när man verkligen bestämmer sig, fortsätter Henrik Lindstedt, verksamhetsledare på Möckelnföretagen.

Trendar nedåt

Trots det stora hoppet uppåt är det ingen ro i jakten på högre placeringar.

– Vi har sedan 2019 arbetat målmedvetet i denna riktning och det är skönt att se att de politiska beslut och åtgärder som genomförts har gett resultat. Hela 144 placeringar på två år är vi väldigt nöjda med, men vi är långt ifrån klara, avslutar Tony Ring, kommunstyrelsen ordförande.

Degerfors negativa spiral fortsätter och efter en toppnotering på plats 104 år 2017 har man nu halkat ner i bottenskiktet, på plats 267.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors kommun (org)Henrik LindstedtJohan HarrysonKarlskogaKarlskoga kommun (org)NäringslivNyheterÖrebro länSvenskt NäringslivSverigeTony Ring

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.