Hoppa till huvudinnehållet

KB tog storseger i toppmöte men åkte på två avstängningar

Publicerad:
Reporter Tomas Nilsson
Tomas Nilsson
tomas.nilsson@kt-kuriren.se
KB-jubel efter det andra av fem mål i lördagens segermatch hemma mot Västanvik. Från vänster: Max Selmer, Marcus Hedlund och Marcus Nilsson. Med ryggen mot kameran: Noa Hallström.
KB-jubel efter det andra av fem mål i lördagens segermatch hemma mot Västanvik. Från vänster: Max Selmer, Marcus Hedlund och Marcus Nilsson. Med ryggen mot kameran: Noa Hallström. Foto: Tomas Nilsson

KB Karlskoga har verkligen hittat stilen och kan åter blanda sig i toppstriden i division 4. Lördagens hemmamatch mot toppkonkurrenten Västanviks AIF slutade 5–0 (2–0). Det negativa var att två viktiga spelare är avstängd i nästa omgång.

KB Karlskoga fick hjälp av ”Milles” lag

Offensiven var mycket bra, på många sätt. Även defensivt gjorde KB ett gediget intryck.

– Vi släppte knappt till någonting bakåt. Det var närmare att vi gjort fler mål än att Västanvik reducerat. Jag är mycket nöjd med vad spelarna gjorde, säger KB-tränaren Mark Selmer.

Noa Hallström.
Noa Hallström.

Kim Selmer svarade för ett tidigt ledningsmål. Det fanns flera fina lägen till 2–0 redan innan Marcus Hedlund slog till. Efter pausen utökade Marcus Nilsson med en tredje fullträff. Innan slutsignalen gick hade Max Selmer bidragit med två mål.

Just Max Selmer och Mubarak Kokby var de bästa i ett överlag starkt KB.

Avstängningar

I nästa omgång väntar bortamöte med Töcksfors. Då saknas dock Max Selmer och även backen Marcus Olsson, som båda blev varnade i slutet av första halvlek i lördagens match och därmed samlat på sig gula kort så de blir avstängda.

Att Marcus inte spelar är ett avbräck. Ingen tvekan om det. Att Max inte gör det har tidigare visat sig ha stor betydelse för KB:s prestationer och i nästa steg resultat.

Nu är det upp till övriga spelare att visa att de klarar sig bra även utan Max.

Berk Turgay.
Berk Turgay.

Det här var fjärde raka segern för KB, som annars såg ut att ha spelat bort sina möjligheter att utmana om förstaplatsen i serien sedan laget på kort tid tidigare i höstas fick nöja sig med en poäng på matcherna mot Skoghall och Norrstrand i tabellens nedre regioner.

Tabellen

Artikeltaggar

Division 4 VärmlandFotbollKim SelmerMarcus HedlundMarcus NilssonMarcus OlssonMark SelmerMax SelmerNobelstadion

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.