Slog kvinna, blev själv slagen

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Tre män i 30-25-årsåldern står åtalade efter flera bråk som ska ha uppstått i en lägenhet på Skogsrundan i Karlskoga.

Mannen i 25-årsåldern ska enligt åtalet ha misshandlat en kvinna i lägenheten genom att slå henne med knytnävarna så hon fått blåmärken på kroppen. Det ska ha skett i april i år.

Under samma kväll ska två män i 30-årsåldern ha misshandlat mannen. De ska ihop ha slagit och sparkat mannen så han fått sårskador i huvudet, på näsen och läppen, frakturer i ansiktets skelett, blåmärke under ena ögat och på halsen.

Åklagaren skriver att brottet bör bedömas som grovt eftersom mer än en person deltog i angreppet på målsäganden samt eftersom målsäganden under delar av misshandeln befunnit sig på golvet.

Dessutom åtalas en av männen i 30-årsåldern för grov stöld då han ska ha tagit en jacka och en mobiltelefon av mannen som de, enligt åklagaren, just misshandlat. Åklagaren anser att även det här brottet bör bedömas som grovt då tillgreppet skedde i samband med att mannen utsattes för misshandel.

Alla tre förnekar brott.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.