Hoppa till huvudinnehållet

Fler röster mot höghus vid kulturskolan

Publicerad:
Planerna på höghus på parkeringen vid kulturskolan väcker känslor. Foto: Kajsa Juslin

KT-Kuriren har fått flera reaktioner efter tisdagens artikel om planerna på att bygga höghus på kulturskolans parkering.

De tre som framträdde i tisdagens artikel är långtifrån ensamma om att ha invändningar mot planerna på att bygga två höghus på parkeringen, ett på sex våningar och ett på åtta våningar.

Efter publiceringen har det kommit in både samtal och e-post från närboende personer som inte vill att det byggs höghus på parkeringen. Några har även påpekat att hyresgästerna hos Karlskogahem inte har fått någon information om planerna. Så här skriver en av dem:

”Som hyresgäst i KarlskogaHems fastighet vid Skolgatan anser jag att bygga höghus på parkeringen vid Kulturskolan är absolut olämpligt. Området idag är redan upptaget av en parkering. Behov av utökad parkering torde uppstå om ny bebyggelse tillkommer i området. En förtätning av bebyggelse i området är olämpligt med hänsyn till närliggande befintlig bebyggelse. Detta måste med all kraft stoppas! Information om dessa planer har aldrig delgivits närboende hyresgäster.”

Många oroar sig för att det ska bli brist på parkeringsplatser om höghus byggs på platsen.
Många oroar sig för att det ska bli brist på parkeringsplatser om höghus byggs på platsen. Foto: Kajsa Juslin

KT-Kuriren har varit i kontakt med den ansvariga planarkitekten om det planerade bygget av höghus på parkeringen vid kulturskolan i Karlskoga. Arkitekten väljer att inte bemöta någon av invändningarna i det här läget av processen, men påpekar ett faktafel i artikeln. Där står nämligen fel datum för sista dagen att lämna in synpunkter på byggplanerna. Rätt datum är den 7 oktober. Webbversionen av artikeln är numera rättad.

Mer info finns på kommunens hemsida karlskoga.se. Om man söker på ”Varfågeln” dyker länken ”Varfågeln 1 m fl, Pärlgatan” upp.

Kritik mot planer på höghus vid Kulturskolan

Artikeltaggar

Bostad och byggenKarlskogaKarlskoga kulturskolaKarlskogahem

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.