Hoppa till huvudinnehållet

Åsas fond hjälper utsatta: ”Jag har ständig kontakt med flera av dem”

Publicerad:
Reporter Anne-Lie Gustavsson
Anne-Lie Gustavsson
anne-lie.gustavsson@kt-kuriren.se
Åsa Karlström berättar att många som redan haft det kämpigt har fått det ännu sämre under pandemin. Nu hoppas hon på att kunna ha en ny insamlingsgala och fylla på fonden.
Åsa Karlström berättar att många som redan haft det kämpigt har fått det ännu sämre under pandemin. Nu hoppas hon på att kunna ha en ny insamlingsgala och fylla på fonden. Foto: Kajsa Juslin

Pandemin har satt käppar i hjulet för Åsa Karlströms möjligheter att samla in pengar till fonden I kärlekens tecken, men hon jobbar oförtrutet vidare i det tysta med sitt livsverk.

Åsa Karlströms fond I kärlekens tecken har jobbat intensivt under året som gått. Nu har man inte kunnat ha galor för att samla in pengar och inte heller göra semesterresor på grund av pandemin.

– Vi har stöttat många barn och familjer där covid har gjort det ännu sämre för de som redan hade det kämpigt. Jag har ständig kontakt med flera av dem, berättar Åsa.

Skamkänslor

– Många skäms för att behöva be om hjälp. Jag var hemma hos en mamma som aldrig sökt hjälp tidigare. Hon köpte blöjor varje månad till sitt barn och delade upp antal för varje dag för att det skulle räcka. Anledningen till att hon kontaktade mig var att barnet drabbats av maginfluensa och blöjförrådet räckte inte. Hon skämdes så för det säger Åsa och fortsätter:

– Jag vet själv hur det var att frysa som barn och gå hungrig. En del säger till mig att dom får skylla sig själva, det är bara att skaffa sig ett jobb. Men barnen har inte valt sin start i livet, man väljer inte själv vilka föräldrar man får. Dessa familjer bär på ångest och oro när de vänder på slantarna sista dagarna i månaden.

Åsa Karlström har själv haft en tuff uppväxt, genom fonden hjälper hon nu andra barn som lever i en utsatt situation.
Åsa Karlström har själv haft en tuff uppväxt, genom fonden hjälper hon nu andra barn som lever i en utsatt situation. Foto: Kajsa Juslin

Julmat och julklappar

En flicka skrev till Åsa och önskade att få bo på hotell tillsammans med sin syster. Det var hennes högsta önskan. Så det fixade Åsa tillsammans med Patrik Ekman. Några har fått presentkort för att kunna gå ut och äta på restaurang.

– Nu har vi ett samarbete med en skobutik angående varma skor inför vintern, vi har stöttat med regnkläder under hösten och vi har hjälpt till med olika saker inför skolstarten, barn växer men det gör inte budgeten.

Åsas nästa stora mål för fonden är julmat och julklappar.

– Jag känner mig trygg med att vi kan lösa det tillsammans i Karlskoga. Det är så många här som stöttar mig varje jul genom att skänka julklappar. Nu hoppas vi att covid släpper sitt grepp så att vi kan ha en ny insamlingsgala och fylla på fonden. Mina artister är taggade, avslutar Åsa.

Läs mer:

"Vi möts av både tårar och glädje"

Artikeltaggar

I kärlekens teckenNyheterÅsa Karlström

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.