Nekar och erkänner - kvinna dömd efter drogkörning

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En Degerforskvinna i 30-årsåldern dömdes vid Örebro tingsrätt till 1 500 kronor i dagsböter för rattfylleri och ringa narkotikabrott efter att hon kört bil i Karlskoga.

Kvinnan stoppades i januari i år när hon körde bil på Blockstensvägen i Karlskoga. Kvinnan togs med för provtagning och resultatet visade att hon hade spår av ett cannabispreparat.

Kvinnan har erkänt bruk av narkotika ungefär två månader före den händelse som åtalet avser, men bestritt ansvar för rattfylleri.

Tingsrätten skriver att koncentrationen av cannabispreparat i kvinnans blod indikerar tydligt ett intag som skett på sin höjd något eller några dygn före körningen, det vill säga betydligt närmare körningen än vad kvinnan sagt i förhör. Att intaget skulle ha skett så lång tid före körningen som två månader förefaller fullständigt uteslutet.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.