Hoppa till huvudinnehållet

Så gick det till när BIK Karlskoga tog andra raka efter vinst i Tingsryd

Publicerad:

BIK Karlskoga tog andra raka segern i hockeyallsvenskan när Tingsryd bortabesegrades med 4–1 efter mål av William Pethrus, David Lilja, Henrik Björklund och Gustaf Franzén. Även nu var BIK mycket effektivt i numerära överlägen där tre av målen gjordes.

Det mest saknade äntligen tillbaka

I den här matchen hade BIK två debutanter: backen Albert Lyckåsen och forwarden Janne Tavi.

Att laget förstärkts redan till andra omgången beror förstås på skadeläget. Det är så många som fem spelare som är skadade.

Tidigt mål av Pethrus

BIK fick tidigt ett numerärt överläge i onsdagsmatchen i Tingsryd. Aleksi Rekonen träffade målramen. Efter 3.42 blev det mål. Backen William Pethrus sköt in pucken efter förarbete från David Lilja och Gustaf Franzén.

I övrigt hade Tingsryd de flesta chanserna under den inledande perioden.

BIK:s defensiv och arbetsinsats var dock, precis som i premiären då Kristianstad besegrades med 2–1, bra.

Lilja ökade ledningen

Det hade gått 15.31 av andra perioden när David Lilja stod för BIK:s andra "balja”. Trots hård uppvaktning, så hård att det signalerades för utvisning om det inte blivit mål, fick han pucken förbi Daniel Rosengren. Franzén och Tavi svarade för förarbetet.

Tingsryd replikerade snabbt. Lars Volden var chanslös när Sebastian Åkesson vände sig om och sköt efter 16.36.

BIK var det lag som huvudsakligen förde spelet och skapade möjligheter till fler mål även om smålänningarna hade ett par riktigt vassa lägen då Volden åter visade fina kvaliteter.

Björklund slog till

Efter 7.42, sedan Tingsryd pressat BIK hårt i inledningen av tredje perioden, utökade Karlskogalaget sin ledning. Henrik Björklund sköt direkt, i spel fem mot fyra, sedan han assisterats av Wilhelm Westlund och Aleksi Rekonen.

BIK kunde sedan bevaka och försvara sin ledning på ett gediget sätt vilket gav andra raka bortasegern i upptakten på serien.

Det blev även ett fjärde mål. I spel fem mot fyra styrde Franzén in pucken. Passningspoängen gick till Arvid Aronsson och Lilja.

Det var BIK:s tredje mål i numerärt överläge i den här matchen. I premiären kom båda lagen med en man mer på isen.

Laget spelar sin nästa match på fredag. Då handlar det om bortamöte med Troja/Ljungby.

Komplett matchfakta

Tabellen

Artikeltaggar

Albert LyckåsenBIK Karlskoga A-lagDavid LiljaHenrik BjörklundHockeyallsvenskanIshockeyJanne TaviWilliam Pethrus

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.