Hoppa till huvudinnehållet

Degerforstränaren: "Är väldigt glad för poängen"

Publicerad:
Andreas Holmberg. <strong id="strong-968c4971ebb03433bc93501c67d530ac">(Arkivbild)</strong>
Andreas Holmberg. (Arkivbild) Foto: Anders Bjurö/TT

Andreas Holmberg var väldigt glad över poängen och spelet med en man mindre.

– Jag är väldigt glad över hur mina killar jobbade. Vilken moral de visade upp, säger Degerforstränaren.

Satsning på nytt studioprogram: ”Snackar upp och ner Degerfors IF”Degerforsstjärnan om utvisningen: ”Första kändes otroligt tveksam”Födelsedagsbarnet räddade poäng: ”Världsklassräddning av guds nåde”

Varberg var det något bättre laget i den chansfattiga och mållösa första halvleken.

– Jag är imponerad av Varberg, det har jag varit hela året. Det är en jättesvår match och under de första 40 minuterna, när vi var lika många på planen, hade vi lite problem. Framför allt med vårt eget spel, vi fastnade i deras press gång på gång och de kunde gå framåt, säger Holmberg.

– Vi försökte hitta en plan för att komma ur den, men tyvärr kunde vi inte verkställa den.

Varbergs lilla spelövertag blev stort efter utvisningen.

– Vi fick en utvisning och efter den var det bara jobba, jobba, jobba. Det tycker jag vi gjorde väldigt bra. Jag är väldigt glad över poängen och hur mina killar jobbade. Det var väldigt starkt samtidigt som vi hade lite tur i slutet, men det behöver vi också ha ibland.

Varberg hade 14–1 (6–1) i avslut, men skapade ingen femstjärnig målchans förrän Robin Simovics nämnda nick i 74:e.

– Det vet man bara från träning, när man ställer upp en "femtrea" (fem backar, tre mittfältare) och tränar anfallsspel... Det kan ta dagar innan man gör mål ibland, säger Varbergs tränare Joakim Persson.

– Vi kunde ha gjort saker och ting bättre, men jag tycker vi ska vara ganska nöjda med spelet ändå. Vi vaskade fram tillräckligt för att vinna, det var två målvaktsräddningar av absolut högsta skolan.

Artikeltaggar

Andreas HolmbergDegerfors IFFotbollVarbergVarberg energi arena

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.