80 år och äldre kan börja boka tid för påfyllnadsdos

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Nu kan alla personer i Örebro län som är 80 år och äldre börja boka tid för påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19.
Foto: Johan Nilsson/TT
Nu kan alla personer i Örebro län som är 80 år och äldre börja boka tid för påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19.

Folkhälsomyndigheten har beslutat att rekommendera en tredje dos vaccin mot covid-19 som påfyllnad för personer som bor på särskilt boende, personer med hemsjukvård samt personer med hemtjänst beslutad av kommun och alla som är 80 år och äldre.

Det ska ha gått minst sex månader sedan förra vaccinationstillfället. Region Örebro län erbjuder först och främst Moderna och beroende på tillgång kan även Pfizer ges. Vaccinerna kan tas oberoende av vilket vaccin man fått vid de två tidigare doserna.

”För att vara garanterad en dos rekommenderar vi att man bokar tid via 1177.se, eller ringer vår telefonbokning. Det finns även möjlighet att gå på drop-in i mån av vaccintillgång. Detta gäller samtliga personer över 80 år inklusive de som enbart har hemtjänst beslutad av kommunen. Bara de som bor på särskilt boende eller har hemsjukvård kommer att få vaccin via kommunen”, säger Stellan Johansson, vaccinationskoordinator i Region Örebro län i ett pressmeddelande.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.