Hoppa till huvudinnehållet

Efter stark avslutning - Kanonerna stannar i division 1

Publicerad:
Övre raden från vänster: Casper Lundberg, Filip Hagdahl, Emil Forsberg, Tobias Karlsson, Oscar Gustavsson, Rickard Becker och Hampus Waara. Nedre raden från vänster: David Krantz, (maskot Nikki Östlund), Natalie Kane, Frida Östlund (lagledare), (maskot Abbe Östlund) och Robin Koitti. Liggandes: Lagledare, Stefan "Gutten" Gustavsson
Övre raden från vänster: Casper Lundberg, Filip Hagdahl, Emil Forsberg, Tobias Karlsson, Oscar Gustavsson, Rickard Becker och Hampus Waara. Nedre raden från vänster: David Krantz, (maskot Nikki Östlund), Natalie Kane, Frida Östlund (lagledare), (maskot Abbe Östlund) och Robin Koitti. Liggandes: Lagledare, Stefan "Gutten" Gustavsson

Efter en stark avslutning står det klart att Kanonerna kör i division 1 även nästa säsong.

– Så himla kul att det gick vår väg, säger lagledaren Frida Östlund.

Som i de flesta andra sporter slog covid-19 hårt även mot Kanonerna. De har haft möjligheten att träna men däremot tappat mycket folk. Vissa har slutat medan andra varit ganska så skadedrabbade.

Under 2020 kördes det inte många tävlingar alls och inte heller den här säsongen var det ett fullt tävlingsschema. Totalt blev det fyra tävlingar. Tillräckligt många för att det skulle bli upp- och nedflyttningar i seriesystemet.

Kanonerna har, sedan 2019, kört i den högsta serien division 1 efter avancemanget 2018.

Första året gick det riktigt bra och laget slutade på tredjeplats. Sedan kom pandemin och trots många bortfall i truppen klarade sig Kanonerna kvar i division 1 efter den här säsongen.

De tre första tävlingarna ställde Kanonerna endast upp med sex förare av totalt åtta som man ska ha.

– Vi har jagat folk men har inte lyckats få ihop det helt enkelt. Det slutade till och med så att jag själv fick vara med och damma av stövlarna igen och ansluta till laget de två sista deltävlingarna, säger lagledaren Frida Östlund med ett skratt.

"Starka resultat"

I den första deltävlingen, som avgjordes i Alingsås, slutade Kanonerna på sistaplats. Desto bättre gick det i deltävling nummer två i Tibro.

– Där hade vi riktigt starka resultat på de förare som körde och lyckades bli fyra trots att vi bara var sex förare.

I den tredje deltävlingen i Varberg slutade Kanonerna på en fjärdeplats.

– Inför den sista deltävlingen i Falköping låg vi på en sjätteplats i totalen av sju lag. På samma poäng som Falköping som låg femma. Vi var även en bit efter Alingsås på fjärdeplats. De två sista lagen åker ur serien och det var något som vi helst ville slippa.

Många till A-final

I helgens tävling fick Kanonerna ihop ett riktigt starkt lag med totalt elva förare. Sju av dessa tog sig vidare till A-final.

– Även Falköping hade fått ihop ett riktigt starkt lag och de vann deltävlingen medan vi kom på andraplats. Vi trodde att det skulle vara omöjligt att komma i kapp Alingsås inför tävlingen men de kom sist och vi hamnade på samma lagpoäng som dem. Då avgjorde förarpoäng och vi klev förbi dem och slutade på femteplats i tabellen. Så himla kul att det gick vår väg och att alla slöt upp och gav precis allt när det gällde som mest.

"Snabba förare"

– Vi har en fantastisk lagsammanhållning och väldigt många snabba förare så vi känner själva att det är i division 1 vi hör hemma när vi kan ställa upp med det lag som vi faktiskt har. Dock vill jag trycka extra på de förare som varit med och krigat alla deltävlingar och som gjort det med bravur trots att vi inte lyckats få ihop ett fullt lag hela tiden. Det har varit en riktig kämpainsats och framför allt laginsats detta året.

Artikeltaggar

Degerfors motorklubbFrida ÖstlundMotocross

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.