Hoppa till huvudinnehållet

Nickspecialisten inför seriefinalen: ”Ett derby – alltid lite extra nerver”

Publicerad:
RIK:s mittback Hanna Sahlén (i mitten) har gjort fyra mål på två matcher mot Örebro varav tre stycken på nick. Under fredagen möts lagen igen i en seriefinal i division 1.
RIK:s mittback Hanna Sahlén (i mitten) har gjort fyra mål på två matcher mot Örebro varav tre stycken på nick. Under fredagen möts lagen igen i en seriefinal i division 1. Foto: Fredrik Narvelid

RIK Karlskoga har vittring på serieseger som ger kval till elitettan och i morgon väntar seriefinal mot Örebro SK.

– Det ser ut som att det har gått lätt för oss tidigare mot dem, men Örebro har varit tuffa att möta, säger RIK:s mittback Hanna Sahlén som står på fyra mål på två matcher mot just Örebro.

I morgon kväll är det seriefinal i division 1 norra Götaland för damer när Örebro SK FK och RIK Karlskoga drabbar samman på Behrn arena i Örebro. Det är sannerligen inte vilken match som helst. Tabellettan Örebro med 38 poäng på 17 matcher ställs mot RIK på andra plats med 36 poäng på 16 matcher. Det innebär med andra ord att RIK vid seger petar ner Örebro från serieledning med fyra omgångar kvar.

RIK:s mittback och trotjänare Hanna Sahlén ser givetvis fram emot mötet med Örebro som alltid är speciella matcher.

– Ja, det är klart. Det är ett derby och då är det alltid lite extra nerver och så vidare. Vi är taggade och Örebro ska få en tuff match.

På pappret är det mycket som talar för Sahléns lag. RIK Karlskoga och Örebro har mötts två gånger tidigare den här säsongen och båda har slutat med 4–1-seger för RIK. Första vinsten inkasserades den 4 augusti på hemmaplan i serien och den andra kom den 10 augusti i Svenska cupen på just Behrn arena.

– Det är kul, men inget som vi lägger någon vikt vid utan det är en ny match nu på fredag, konstaterar Hanna Sahlén.

Men har ni något mentalt övertag på Örebro efter sammanlagt 8–2 på två matcher?

– Nja, det vet jag inte. De är nog extra taggade på grund av det kanske och vill visa nu. Det ser ut som det har gått lätt för oss tidigare mot dem, men Örebro har varit tuffa att möta.

Målfarlig mittback

Resultatmässigt har Örebro alltså haft stora problem med RIK den här säsongen. Och ÖSK verkar ha haft stora problem med just Hanna Sahlén. Hon har gjort två mål i båda mötena varav tre på nick och samtliga på fasta situationer.

– Det är roligt. Det har blivit några mål från mig den här säsongen och jag hoppas att det blir några fler, konstaterar den 31-åriga mittbacken som berättar att samtliga hennes sex mål på 16 seriematcher har kommit på fasta situationer.

Förutom att vara ett offensivt hot framåt kommer Hanna Sahlén sannolikhet att få fullt upp med att stoppa Örebros målspruta, anfallaren Sara Sandberg. Sandberg har gjort 21 mål på 14 matcher och hon toppar överlägset skytteligan med en marginal på åtta bollar.

– Hon har gått bra men det är inget vi att har pratat extra om. Vi vet att hon är snabb. Men det är klart att vi får ha extra koll på henne, säger Sahlén.

RIK-erfarenhet

I den heta matchen som väntar lär Hanna Sahlén få användning av sin rutin och erfarenhet från RIK Karlskoga där hon debuterade för 17 år sedan.

– Jag kom till RIK när jag var 14 år och nu är jag 31. Men jag har spelat en säsong i Norrstrand och en halv säsong i Bråten. Så för mig är det nog nästan 14-15 säsonger i RIK nu. Åren rullar på.

Nu har Sahlén dessutom chansen att hjälpa sitt RIK till första seriesegern i division 1 och ett spännande kval till elitettan.

– Det hade varit riktigt häftigt faktiskt.

Men det gamla talesättet ’en match i taget’ gäller som vanligt för Hanna Sahlén och RIK Karlskoga.

Är det något speciellt som blir viktigt för er mot Örebro?

– Att vi är med från start i matchen och inte släpper in något onödigt. Sedan gäller det att vi ligger tätt på dem och kämpar för att inte ge dem någon extra tid. Sedan får vi inte tänka på de tidigare matcherna då utan Örebro kommer vara taggade till tusen och vi måste också vara det.

Artikeltaggar

Division 1 norra Götaland, damerFotbollHanna SahlénÖrebro SK FKRIK Karlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.