Man häktad för människorov – 97-årig kvinna fortsatt försvunnen

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Polisen i region Bergslagen har gått ut med en efterlysning och vill ha tips som kan hjälpa till i sökandet efter den 97-åriga kvinnan som varit försvunnen sedan den 1 oktober.
Den man som tidigare suttit anhållen i samband med sökandet har nu häktats misstänkt för människorov.

Det var vid 01.00 natten till fredag den 1 oktober som hemtjänsten anmälde att Julia Feltzin, 97, försvunnit från sin bostad i centrala Örebro.

Ett vittne ska enligt polisen ha sett 97-åringen i närheten av bosstaden tillsammans med en man vd 22-tiden på kvällen den 30 september. Hennes rullator har sedan anträffats vid Svartån i Wadköping, under natten till den 1 oktober.

Polisen efterlyser nu iakttagelser som kan ha gjorts på Nygatan, Engelbrektsgatan, runt Behrn Arena, i Wadköping och i andra delar i och utanför Örebros stadskärna.

Även iakttagelser som rör personer med rullatorer på nämnda platser är av intresse, liksom alla iakttagelser avseende en grå Volvo V70. Det skriver polisen på sin hemsida.

Den som har iakttagelser som kan röra den försvunna kvinnan kan ringa polisen på 114 14 och uppge ärendenummer 5000-K1178023-21.

Mannen som sågs tillsammans med Julia utanför hennes bostad den 30 september sitter numera häktad för människorov. Enligt polisen är mannen och 97-åringen inte släkt, men känner varandra.

Anhöriga har godkänt att namn och bild publiceras.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.