Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors musikkår ger konsert med film- och dataspelsmusik

Publicerad:
Reporter Anne-Lie Gustavsson
Anne-Lie Gustavsson
anne-lie.gustavsson@kt-kuriren.se
Degerfors musikkår bjuder in till höstkonsert.
Degerfors musikkår bjuder in till höstkonsert. Foto: Peter Eriksson

Söndagen den 17 oktober blir det höstkonsert med Degerfors musikkår i Folkets hus i Degerfors. Konsertens tema är film- och dataspelsmusik och Per Svansbo är flöjtsolist.

Konferencier är Eje Johansson och dirigent är Barbara Persson. Som Degerfors musikkårs ordförande kommer Mikael Carlson att göra en kort inledning och presentera kvällens konferencier och dirigent.

Gammalt och nytt

Kvällen kommer att bjuda på klassisk filmmusik, allt från äldre till nyare. Exempelvis kommer man att få lyssna på utdrag ur Sound of music, Harry Potter och Video Games.

– Vi har inte spelat på 1,5 år det här är det första vi gör efter uppvaknandet från pandemin. Det var inte självklart att vi skulle kunna genomföra en sådan här stor konsert. Det går åt mycket folk eftersom det är många stämmor. Finns alla kvar? Det är ju amatörer så det är ingen som lever på musiken. Därför är inte självklart att människor har möjlighet längre, säger Mikael Carlson och fortsätter:

– Jag är förvånad över att så många har kommit utan att vi har behövt jaga dem men vi skulle behöva några fler stämmor. Det har ju varit pandemianpassat, allt från möten till övningar, men det är bra uppslutning från medlemmarna så vi ser med tillförsikt att få tillbaka alla. Det här med att musicera kräver så mycket och det är lätt att bli bekväm och hitta på annat. När man har en viss nivå måste man öva flera gånger i veckan för att hålla den nivån.

Ingen självklarhet

Mikael Carlson berättar att det stor brist i blåsmusikbranschen överlag nu.

– Vi är glada att lilla Degerfors kan fixa det här. Det var ingen självklarhet att vi skulle våga ge oss på att göra det här. Det inga enkla stycken de kräver sin man, Det blir mycket repetitioner men vi är väl förberedda. Det ska bli så kul att spela inför publik igen. Jag hoppas det kommer mycket folk, avslutar han.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors Folkets husDegerfors MusikkårKonserterNöje/Kultur

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.