Biståndet bidrar till hållbar utveckling

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Att spara på biståndet är att tänka kortsiktigt, anser insändarskribenten.
Foto: John Major
Svar till signaturen”JÖK – regeringen – fy skäms” 9/10.

Jag är en aktiv medlem i PRO och delar din uppfattning att pensionerna behöver höjas för dagens och kommande pensionärer med låga pensioner. Det kan betalas på många olika sätt. PRO menar att pensionsavgiften måste höjas och att skattesänkningar inte är någon lösning. Det behövs tvärtom mera pengar till vård och omsorg då vi blir fler äldre de närmaste åren. Men skatter kan höjas på kapitalinkomster och fastigheter.

Alla pensionärer funderar säkert som jag över vilken framtid mina barn, barnbarn och barnbarnsbarn ska möta. Ett vet vi säkert och det är att allt vi kan göra för en jämlikare värld och mindre miljöproblem kommer att minska riskerna för stora folkvandringar och i värsta fall krig. Att spara på biståndet är att tänka kortsiktigt. Sveriges bistånd bidrar till att skapa en hållbar utveckling i världen.

Britt-Marie Karlsson

PRO:are och S-kvinna

Läs även insändaren som besvaras:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.