Hoppa till huvudinnehållet

Ostar återkallas – kan innehålla listeria

Publicerad:
Livsmedlesverket har beslutat att återkalla samtliga ostar från Lillängens gårdsmejeri efter att prover visat positivt för bakterien Listeria monocytogenes.
Livsmedlesverket har beslutat att återkalla samtliga ostar från Lillängens gårdsmejeri efter att prover visat positivt för bakterien Listeria monocytogenes. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Ostar från Lillängens gårdsmejeri i Sunne återkallas efter att ha Livsmedelsverket hittat Listeria monocytogenes i prover.

Återkallandet gäller samtliga ostar oavsett tillverkningsdatum.

"Som en försiktighetsåtgärd återkallas även ostar som kan finnas hemma hos konsumenter. Ostarna har främst sålts på marknader och via REKO-ringar i Värmland, men även i vissa butiker i andra delar av landet. Inga ostar har sålts från företaget sedan 19 oktober", skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.

Listeria monocytogenes är en bakterie som kan orsaka allvarlig sjukdom hos personer med nedsatt immunförsvar, sköra äldre och gravida.

Klas Widestrand / TT

Artikeltaggar

HandelLivsmedelLivsmedelsverketSunne

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.