Hoppa till huvudinnehållet

Teater Nolby framför Mankells skröna i Kedjeåsgården

Publicerad:
Olle Söderberg framför, tillsammans med Gunnar Hjort och Johan Sandlund, Mankells Driving Miles på Kedjeåsgården kommande lördag.
Olle Söderberg framför, tillsammans med Gunnar Hjort och Johan Sandlund, Mankells Driving Miles på Kedjeåsgården kommande lördag. Foto: Roger Gleisner

På lördag bjuds det på skröna i Kedjeåsgården norr om Karlskoga när Teater Nolby står för underhållningen.

I det gamla skolhuset i Kedjeåsen kommer Teater Nolby under lördagen den 30 oktober framföra Driving Miles av Henning Mankell.

Medverkar i föreställningen gör Olle Söderberg som skrothandlaren Steinar, Gunnar Hjort på gitarr och Johan Sandlund på kontrabas.

Tillsammans kommer de framföra skrönan om taxichauffören i Molde som under ortens jazzfestival blev den ende som fick köra Miles Davis. Historian kommer berättas som en monolog av Söderbergs karaktär.

Genom bidrag

Att man kunde sätta upp Driving Miles i Kedjeåsen är genom ett bidrag från Bygdegårdarnas riksförbund.

Bidrag fanns att söka för att återstarta kultur- och bygdegårdsverksamheter, något som Nolsokna byalag nappade på. Medlen fick användas till gage för olika evenemang och föreställningen Driving Miles blev möjlig att sätta upp.

– Det kändes naturligt att vi bad Teater Nolby vara med oss i det här samarbetet, säger Leila Raudsaar, sekreterare i Nolsokna byalag och berättar att biljetter kommer finnas vid entrén.

Egenkomponerat

Musiken som kommer framföras under föreställningen är en hyllning till just Miles Davis, men med en egen touch.

– Den baseras på musiken från Miles Davis, men Gunnar Hjort har komponerat det som kommer framföras på föreställningen, säger Raudsaar.

Den en timme och en kvart långa föreställningen genomförs i ett samarbete mellan Bygdegårdens riksförbund, Kulturrådet, Nolsokna byalag och Teater i Nolby.

Artikeltaggar

KedjeåsenNöje/KulturNolsokna byalagOlle SöderbergTeaterTeater Nolby

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.