Hoppa till huvudinnehållet

Kallbäck om uppståndelsen efter hatramsan: "Det är löjligt"

Publicerad:
Reporter Fredrik Narvelid
Fredrik Narvelid
fredrik.narvelid@kt-kuriren.se
Foto: VärmDal NWT Media

Det har varit en stor uppståndelse efter Victor Edvardsens "Hata, hata, hata Örebro" - ramsa i måndags.

Nu ryter hans agent Michael Kallbäck ifrån.

– Jag tycker att det är löjligt, säger han.

Läs också

Victor Edvardsen gjorde ett av målen när Degerfors besegrade Örebro med 2–1 i måndagens derby.

Efter matchen, när laget skulle tacka bortasektionen, ombads han att sjunga en ramsa och drog då i gång "Hata, hata, hata Örebro".

Sedan dess har det varit stor uppståndelse och under onsdagen gick Degerfors IF ut med ett pressmeddelande där det bland annat stod så här: "Det som hände i samband med firandet av derbysegern var onödigt, olyckligt och har skadat förtroendet för föreningen".

– Jag tycker att det är löjligt att det har blivit en sådan här stor uppståndelse. Det är konstigt att det finns människor som efter en derbyfest och seger mot värsta rivalen väljer att fokusera på en sådan här icke sak. Man måste kunna skilja på denna ramsa och rejält hat. Det är två helt skilda saker, kommenterar Michael Kallbäck.

Han fortsätter:

– Det var ingen som sa något när Nikola (Djurdjic) stod i direktsänd tv och sa att han hatar Djurgården. ÖSK hade en rätt så smaklös banderoll mot Degerfors som ingen heller brydde sig om. Man ger och man tar.

”Behöva gå så långt”

Kallbäck förstår att klubben valde att gå ut med ett pressmeddelande.

– Men att det ska behöva gå så långt… Det är folk med för mycket fritid som sitter och skickar insändare eller överklagar upphandlingar. Människor som inte har bättre saker för sig. Nu bombarderade de klubben med hat och krävde att de skulle gå ut med ett meddelande.

På Twitter var det många som ställde sig frågande till att Degerfors gick ut med ett pressmeddelande. "Höna av en fjäder" och "ni borde skämmas efter detta uttalande" var några av kommentarerna.

– Jag tycker att det hade räckt med Fredrik Rakars (ordförande) kommentarer till SVT. Och att Victor även sa att han borde ha valt en annan ramsa. Jag tror att föreningen har tagit mer skada efter uttalandet på sociala medier. Till och med ÖSK:s supportrar har ställt sig frågande.

Hur har Victor tagit detta?

– Han tycker att det har varit en fantastisk vecka. Han har varit med och avgjort ett derby inför en fullsatt bortasektion. Han känner ett enormt stöd från supporterhåll och triggas bara ännu mer av det här.

Vad kände du när han drog i gång ramsan?

– Jag sjöng med och det säger väl det mesta. Denna ramsa är väldigt oskyldig om man jämför med många andra ramsor på arenor runt om i Sverige. Jag tycker att den är symbolisk för rivaliteten. Det har blivit en höna av en fjäder.

– Jag var på Hammarby mot AIK när damfotbollen satte publikrekord. Efter matchen drog Emma Jansson i gång "pissa på AIK" med publiken efteråt och ingen brydde sig. Det hör till. Sport utan känslor är ingenting. Sedan hade vi en dialog med klubben om uttalande så det var inte så att det kom som en chock för oss. Det tycker jag är väldigt bra.

– Men som jag sagt. Det är tragiskt att det behövde gå så här långt. Degerfors ska vara stolta över att de har en spelande supporter, de växer inte på träd. Sådana spelare ska man vara rädd om.

Artikeltaggar

Degerfors IFFotbollMichael KallbäckVictor Edvardsen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.