Hoppa till huvudinnehållet

Lindberg gör som mamma – blir förbundskapten

Publicerad:
Anna Lindberg är nu förbundskapten för simhoppslandslaget. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

Ulrika Knape Lindberg slutade som förbundskapten efter OS efter 16 år på posten. Nu tar dottern Anna över.

– Jag är oerhört glad och stolt, säger Anna i ett pressmeddelande.

Anna Lindberg, 39, avslutade karriären efter OS nummer fem i London 2012.

Efter karriären har hon, bland annat, vunnit Superstars och jobbat som utbildare inom ledarskap och personlig utveckling.

Engagemanget för simhopp har dock alltid funnits kvar.

Anna jobbade som expertkommentator innan hon blev utvecklingsansvarig på simhoppsförbundet i mars.

Nu får hon alltså en ny roll på förbundet. Anna kommer att verka som förbundskapten över OS i Paris 2024.

– Jag är oerhört glad och stolt över att ha fått förtroendet att leda svensk simhoppning in i framtiden. Jag brinner för simhoppning så för mig är detta ett drömuppdrag, säger hon i pressmeddelandet.

Sverige hade en deltagare i årets OS, Emma Gullstrand som åkte ut i semifinal.

I förgående OS, Rio de Janeiro 2016, hade inte Sverige någon simhoppare med.

– Jag ser enormt mycket fram emot att börja arbeta för att vi ska kunna utveckla svensk simhoppnings landslagsverksamhet. Vi gör denna resa framåt tillsammans och jag ser mycket fram emot att försöka stötta och samarbeta både med våra aktiva och med våra tränare och ledare runt om i Sverige.

– Grunden för hela vår verksamhet görs i våra föreningar där vi tillsammans kan bygga en verksamhet där alla känner glädje, delaktighet och gemenskap. Jag vill genom min tidigare erfarenhet som simhoppare och min nuvarande erfarenhet som ledare och utbildare försöka hitta vägar för de elitaktiva och deras tränare att arbeta tillsammans för att hitta den optimala vägen framåt så att de båda kan nå sin fulla potential.

Utöver sina fem OS deltog Anna i fem VM finaler. Hon tog tio EM-medaljer, varav sex guldmedaljer och har även 73 svenska mästerskapstitlar.

Artikeltaggar

Anna LindbergKarlskogaSimhoppUlrika Knape Lindberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.