Hoppa till huvudinnehållet

DIF:s U21-lag tvåa i allsvenskan efter storseger – nu väntar slutspel

Publicerad:
Roger Werner, coach för DIF:s U21-lag. Foto: Kajsa Juslin

Degerfors IF slutar tvåa i U21 allsvenskan norra sedan tisdagens avslutningsmatch borta mot tabellettan Athletic FC Eskilstuna resulterat i en 7–2-seger.

AFC:s serieseger var klar redan inför avslutningsmatchen på Tunavallen.

Degerfors låg fyra innan det här mötet som satte punkt för seriespelet.

Om det blivit en poäng hade det räckt till en tredjeplats. Nu innebär trepoängaren att Degerfors passerade både Djurgården, som slutar trea, och Gif Sundsvall, som blir fyra. Örebro SK slutar femma och sist i serien.

Degerfors tog sig upp på 14 poäng via fyra segrar, två kryss och två förluster. Laget var två poäng bakom AFC.

Trots att AFC gjorde första målet i matchinledningen hade Degerfors en fyramålsledning, sedan laget ”nätat” fem gånger i följd innan pausen, inför andra halvlek.

– Vi kvitterade i stort sett direkt. Därefter var det snudd på spel mot ett mål resten av första halvlek. Vår ledning kunde ha varit ännu större då, säger coachen Roger Werner som ändå hade anledning att vara mycket nöjd med spelarna.

Degerfors lyckades inte fullfölja på samma starka sätt efter pausen men hade full kontroll på händelserna och tog en ohotad seger.

Slutspel väntar

När grundserien nu är avslutad väntar slutspel. Degerfors ställs i sin kvartsfinal borta mot Landskrona.

– Vi får mer information under onsdagen men som vi förstått ska den matchen vara spelad senast onsdag nästa vecka. Om vi går till semifinal spelas den hemma. Vi får i så fall möta antingen Häcken, Elfsborg eller Varberg. Även en eventuell final ska spelas hemma för vår del, säger Werner.

Alla målen

Målen – 3 min: Alexander Ahl Holmström, 3 min: 1–1 Villiam Dahlström, 21 min: 1–2 Tufve Östlund, 32 min: 1–3 Sargon Abraham, 43 min: 1–4 Dahlström, 45 min: 1–5 Christoffer Wiktorsson, 71 min: 2–5 Aliyu Yakubu, 83 min: 2–6 Abraham och 89 min: 2–7 Justin Salmon.

Villiam Dahlström var en av Degerfors två tvåmålsskyttar mot AFC.
Villiam Dahlström var en av Degerfors två tvåmålsskyttar mot AFC. Foto: Kajsa Juslin

Tufve Östlund är den här säsongen utlånad till Karlstad men kan användas i U21-matcher.

DIF använde sig i övrigt av en kombination av spelare från U19-laget, som matchades sparsamt med tanke på att det är derby borta mot Örebro SK under onsdagen, och killar som inte fått så mycket speltid i A-laget.

Tabellen

Artikeltaggar

Christoffer WiktorssonDegerfors IF HerrFotbollJustin SalmonRoger WernerSargon AbrahamTufve ÖstlundVilliam Dahlström

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.