Hoppa till huvudinnehållet

Tre medaljer i ungdoms-SM till Bofors: ”Tränat hårt och utvecklats”

Publicerad:

Både Mikaela Dietmann och Julia Ragén från Bofors simhoppsklubb lyckades mycket bra vid veckoslutets tävlingar i Stockholm.

Det handlade om Marginalen bank cup och även om ungdoms-SM.

Mikaela fanns med i A-klassen där Malmös Emilia Nilsson Garip, europamästare för juniorer, vann både på en och tre meter.

För Boforslöftet blev det två andraplatser.

Mikaela Dietmann, till vänster, slutade tvåa både på en och tre meter. Vann gjorde Emilia Nilsson Garip, i mitten, medan Nina Janmyr placerade sig som trea.
Mikaela Dietmann, till vänster, slutade tvåa både på en och tre meter. Vann gjorde Emilia Nilsson Garip, i mitten, medan Nina Janmyr placerade sig som trea. Foto: Bofors simhoppsklubb

– Hon skötte sig utmärkt både på en och tre meter. Det blev personliga rekord i båda fallen. På tre meter kom hon inte bara över 400 poäng för första gången utan kom långt över, säger tränaren Mathz Lindberg.

Emilia vann tre meter på poängen 459,35. Mikaela följde med 411,55 poäng. Tredjeplatsen intogs av Nina Janmyr, Poseidon, som noterades för 387,10.

På en meter var det samma hoppare som erövrade platserna på prispallen. Emilia hade 411,55, Mikaela 372,15 och Nina 339.45.

Mikaela Dietmann.
Mikaela Dietmann. Foto: Bofors simhoppsklubb

– Det var jättekul att se hur Mikaela lyckades och att hon ”satte” ett hopp som hon bara gjort på tävling en gång tidigare.

”Över förväntan”

Julia tävlade i B-klassen. Bästa placeringen kom på tre meter där hon slutade trea.

– En mycket fin insats där hon presterade över förväntan. Det var glädjande att se hur hon gjorde ett hopp som var nytt för henne i större sammanhang, 2,5 baklängesvolt, kommenterar Mathz Lindberg.

Lovisa Gustafsson, till vänster, och Julia Ragén, till höger, omger vinnaren på tre meter: Meja Palmér.
Lovisa Gustafsson, till vänster, och Julia Ragén, till höger, omger vinnaren på tre meter: Meja Palmér.

Julia besegrades bara av två ett år äldre hoppare. Meja Palmér, Jönköping, vann på 312,00 poäng. Lovisa Gustafsson, Delfin, slutade tvåa med 304,40. Julias poängnotering som trea var 303,15.

”Hålla uppe glöden”

När det handlade om en meter visade Julia både karaktär och vilja när hon kom igen till en femteplats efter att ha gjort en kostsam miss på det tredje hoppet.

– Det är starkt gjort att hålla uppe glöden efter en sådan besvikelse som det var för henne med missen, berömmer tränaren.

Lovisa blev vinnare på en meter med 304,45. Meja följde som tvåa med 294,45. Signe Stahl, Malmö, lade beslag på tredjeplatsen med 292,75. Det var en Malmöhoppare även som fyra: Klara Johnsson Stjernström med 286,75. Julia kom upp som femma med 273,05.

Julia Ragén.
Julia Ragén. Foto: Bofors simhoppsklubb

– Att tjejerna både hoppade bra och tog fina placeringar är en välförtjänt uppmuntran då de tränat hårt och utvecklats under den tunga tid som de har bakom sig när coronapandemin stoppade de större tävlingarna, säger Mathz Lindberg.

Tävla i Lund

Kommande veckoslut tävlar Boforsförmågorna igen.

Då handlar det om den traditionsrika tävlingen Diving Lund.

Alla resultat från helgens tävlingar hittar du här

Artikeltaggar

Bofors SimhoppsklubbJulia RagénMathz LindbergMikaela DietmannSimhopp

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.