Hoppa till huvudinnehållet

Digital bussbiljett till tandvårdspatienter

Publicerad:
Den nya biljetten ska införas i Karlskoga och Degerfors i början av 2022.
Den nya biljetten ska införas i Karlskoga och Degerfors i början av 2022. Foto: Per Lindgren

I ett pilotprojekt testar Region Örebro län ett nytt sätt att erbjuda gratis bussbiljett till den som bokat besök hos Folktandvården Region Örebro län. Man räknar med att kunna införa den nya biljetten för alla Folktandvårdens kliniker under början av 2022.

Under pilotprojektet, som nu införs på Folktandvården Hertig Karl i Örebro och Folktandvården Kumla, får patienterna erbjudande om en kostnadsfri digital bussbiljett som kallas vårdbiljett. Biljetten finns i appen ”Länstrafiken Örebro”.

I början av 2022 planeras ett breddinförande av biljetten för alla Folktandvårdens kliniker, däribland Karlskoga och Degerfors. Digital vårdbiljett är ett pilotprojekt i samarbete mellan Folktandvården och Länstrafiken.

Idag skickas de flesta kallelser till Folktandvårdens patienter genom sms eller digital brevlåda, istället för som tidigare genom brev till hemadressen.

Gör det enklare

Den digitala vårdbiljetten gör det enklare för patienter, som inte fått en papperskallelse i brevlådan, att åka kostnadsfritt till och från sitt besök.

För patienter som inte kan ta emot en digital vårdbiljett fungerar fortfarande papperskallelsen som giltigt färdbevis på bussen till besöket. På vägen hem fungerar kvittot från besöket som färdbevis.

"Vi vill erbjuda en digital lösning som gör det lättare för våra patienter att åka kostnadsfritt till och från sina besök hos Folktandvården. Vi har infört digitala kallelser för att minska belastning på miljön, då det bland annat innebär färre transporter, mindre papper och utskrifter” säger Christer Ohlsson, IT-chef Folktandvården Region Örebro län, i ett pressmeddelande.

Fakta

Så här går det till

Du får ett sms när din vårdbiljett finns att hämta i appen ”Länstrafiken Örebro”.

Sms:et kommer senast 4 timmar innan ditt bokade besök och biljetten gäller samma dag som besöket.

Om du är under 20 år kan en medföljande vårdnadshavare åka på biljetten tillsammans med dig.

Scanna din biljett när du går ombord på bussen.

Vad behöver du tänka på för att få tillgång till den digitala vårdbiljetten?

• Folktandvården behöver ha ditt aktuella mobiltelefonnummer.

• Du behöver ha laddat ner den senaste versionen av appen ”Länstrafiken Örebro”.

Artikeltaggar

DegerforsFolktandvårdenKarlskogaKumlaLänstrafikenÖrebroÖrebro länRegion Örebro länVård och omsorg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.