Hoppa till huvudinnehållet

Allt färre får ersättning från A-kassan

Publicerad:
Arbetsmarknaden stärks och allt fler har åter fått sysselsättning. Foto: Henrik Montgomery/TT

Arbetsmarknaden i Örebro län har vänt. 24 procent färre fick ersättning från A-kassan under tredje kvartalet i år jämfört med samma period förra året.

När pandemin drabbade Sverige som mest var det många som förlorade sitt arbete och var i behov av ersättning via A-kassan, men nu visar siffror att arbetsmarknaden vänder.

Förra året var det 6214 personer i Örebro län som var i behov av ersättning via A-kassan. Siffran kan jämföras med 4709 personer i år. Det innebär att det i Örebro län under tredje kvartalet i år har minskat med 24 procent jämfört med samma period 2020.

– Vi är stolta över insatserna hos alla a-kassor och ser nu att arbetsmarknaden utvecklas positivt, säger Tomas Eriksson, kanslichef på Sveriges a-kassor.

Även nationellt minskar det med samma procentsats.

– En lärdom från coronapandemin är att förhållandena på arbetsmarknaden kan förändras snabbt. Eftersom ingen av oss kan se in i framtiden är det viktigt att alla som arbetar försäkrar sin inkomst genom att vara medlem i a-kassan, avslutar Eriksson.

Artikeltaggar

A-kassaArbetsmarknadDegerforsKarlskogaNyheterÖrebro länPandemi

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.