Vi vill ha tillbaka vårt kök

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Elever på Bråtenskolan vill ha tillbaka sitt tillagningskök.
Foto: "Mikael Lindblom"
Efter en ombyggnation på Bråtenskolan förra året gjordes köket om från ett tillagningskök till ett mottagningskök. Det betyder att maten vi äter nu kommer från en annan skola, den tillagas på Österleden.

Vi elever tycker att kvaliteten på maten har försämrats, den smakar inte lika gott längre. Det är flera som knappt äter maten och många äter mindre nu än innan. För att bli mätta äter man istället flera hårda mackor och det är ju inte heller så bra. Det här leder till att man blir trött och inte orkar jobba på lektionerna för man saknar energi.

Vår matsalspersonal lagade jättegod mat och vi åt mer på lunchen! Vi vill ha tillbaka vårt tillagningskök på Bråtenskolan så vi kan äta god mat igen. Matsalspersonalen tyckte också att det var roligare att tillaga maten på plats istället för att bara värma den. Passa på att bygga om när ändå träningsskolan ska komma till vår skola, ni ska i alla fall bygga om flera delar. Bättre mat gör att vi äter mer, det gör att vi orkar mer och får bättre förutsättningar att lyckas i skolan!

Åk 6a Bråtenskolan

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.