Hoppa till huvudinnehållet

Efterlängtad debut för Collberg: ”Jag är här för att bidra”

Publicerad:
Sebastian Collberg gjorde debut för BIK Karlskoga.
Sebastian Collberg gjorde debut för BIK Karlskoga. Foto: Kajsa Juslin

Efter att ha missat de 15 första matcherna på grund av en axelskada fick nyförvärvet Sebastian Collberg äntligen göra debut i hockeyallsvenskan för BIK Karlskoga.

– Det här har man längtat efter, säger han med ett leende.

BIK uppe i tre raka efter prestigesegerBjörklund: ”Hoppas på 100 till – men inte så många till i den här ligan”Ny milstolpe för tidernas målkung i hockeyallsvenskan

Det var på sista träningen inför seriepremiären mot Kristianstad som Sebastian Collberg skadade sin ena axel.

– Det är klart att det har varit tufft. Jag var ny i klubben och ville visa framfötterna direkt men det gällde att inte gräva ner sig för mycket. Det handlade om att ta sig igenom de här veckorna med mycket rehab, säger Collberg.

Och fortsätter:

– Vi har varit ett gäng som har haft skador och som peppat varandra. Det har underlättat. Jag har hela tiden försökt att komma till hallen med en positiv energi för att peppa killarna.

Collberg hade några halvfarliga lägen i 3–0-segern mot Modo där han spelade tillsammans med Sebastian Fakt och Juliuz Persson.

– Jag tror ändå att jag hade tre–fyra skott på mål och det tycker jag är positivt. Det tar jag med mig i min insats. Det blev lite hackigt med tanke på att jag inte spelade i powerplay eller boxplay. Det kommer att ta några matcher innan jag kommit in i tempot och hittat tajmingen.

”Hade kontroll”

Collberg är nöjd med hur hans BIK tog sig han matchen.

– Jag tycker att vi hade kontroll hela tiden egentligen. Visst var vi lite pressade i tredje men vi höll dem på utsidan och de hade inte så många lägen förutom han som missade öppet mål i slutet. Vi hade en bra fart och var jobbiga att möta.

I den tredje perioden hade Collberg ett gigantiskt långt byte.

– Då var jag ganska trött kan jag säga. Ett sådant byte händer aldrig på träningen heller och det var bara att hålla Modo utanför oss vilket vi gjorde bra. Men visst var det trötta ben, säger Collberg med ett skratt.

Prestigevärvningen, som gjorde 35 poäng på 39 matcher i tyska andraligan förra säsongen, har höga förväntningar.

– Jag är här för att bidra framåt och det ska jag göra också. Jag vill visa att jag kan leverera. Det är en tuff konkurrens i laget så det gäller att göra sitt bästa hela tiden.

BIK–Modo 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (14.59) Henrik Björklund (Aleksi Rekonen, David Lindquist).

Andra perioden: 2–0 (17.28) Aleksi Rekonen (Gustaf Franzén, David Lindquist) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 3–0 (17.00) Alexander Leandersson.

Skott: 26–25 (6–7, 11–10, 9–8).

Utv: BIK: 3x2. Modo: 4x2.

Publik: 2 257.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagIshockeySebastian Collberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.