Hoppa till huvudinnehållet

Folkets park planerar öppna igen och söker bidrag

Publicerad:
Motionsdans i Degerfors Folkets park. Foto: Roger Gleisner

Nästa år planerar Folkets parkstyrelsen i Degerfors att öppna parken igen samt återuppta aktiviteter, från barnteater till trivseldanser. Nu söker de drift- och underhållsbidrag hos kommunen.

91 000 kronor i driftbidrag och 85 000 kronor i underhållsbidrag söker Folkets parkstyrelsen för nästa år. De planerar åter kunna öppna för barnteatrar, skolaktiviteter, trivseldanser, uthyrning till bröllop och andra tillställningar samt för drive in-bingo. Den sistnämnda har dock även hållits under pandemin.

Allt arbete i parken görs ideellt av styrelsen och de har nu gjort en underhållsplan för de kommande fyra åren.

Målning

Det som sticker iväg nästa år i kostnad är målning av det stora förrådet, vilket beräknas kosta 30 000 kronor. Kantklippning och ogräsbekämpning samt nytt gårdsgrus kostar nästan lika mycket.

Utöver det är det andra saker som ska göras, som ny golvbeläggning i toaletter i teaterbyggnaden, rensning av stuprör och även gräsklippning.

Men vad gäller gräsklippningen har parken fått kommunens hjälp med det förut och om så blir fallet även nästa år, så behöver man inte pengar till den posten.

Byggnader och grönytor

I parken finns tiotalet byggnader med grönområden, som ständigt kräver underhåll.

– Som en öppen demokratisk mötesplats spelar vi en viktig roll i arbetet med att göra kultur och nöjen tillgängligt för människorna i Degerfors samt hela landet. Då krävs det av oss att vi försöker hålla parkens byggnader samt utemiljön i bra skick, skriver parkstyrelsen i ansökan.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors Folkets parkNyheter

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.