Gabriella Lagerstam: Läkare är högt rankat på min lista

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Jag och några vänner satt och samtalade häromdagen om bra yrkesgrupper att ha i sin vänskapskrets.

Inte så att jag ska betygsätta dem efter deras yrkesroll men jag tänker att det alltid är bra att ha en livlina ”ring en vän” vid diverse frågetecken som kan uppstå här i livet.

Det blev att jag funderade vidare på den diskussionen efter vi avslutat den och började sammanställa en lista över potentiella yrkesroller som är fördelaktiga att ha i sin närhet.

Jag som hypokondriker skulle älska att vara vän med en läkare. Vet inte om det skulle vara ömsesidigt att då denna vän som är läkare skulle se lika mycket glädje att ha mig som vän.

Men jag tänker såklart på mig själv. Tänk att varje dag vid minsta lilla oro kunna ringa till denna vän och ställa mina frågor jag har.

Då kanske ni undrar kan man ha frågor varje dag? Jag skulle nog kunna ha frågor varje minut, varje sekund om det vill sig.

Istället för att diagnostisera mig själv med diverse sjukdomar stup i kvarten så kanske jag inser att jag inte är sjuk, överhuvudtaget.

Så läkare är högt rankat på min lista.

Terapeut hade också varit trevligt att ha. En expert i samtalsstöd, då skulle man må alltså. Sitta och förkovra sig i alla hjärnspöken man har. FANTASTISKT!

Nu när man blivit hundägare är veterinär något som är bra. Det är ju inte bara jag som ska må bra, hunden ska ju få sitt också. Jag vill ju inte vara ego inte.

Det skulle nog underlätta för både mig och hunden att inte spilla över min hypokondri på henne.

Hon säger ju inte så mycket men hennes ögon tittar ibland lite trött på mig när jag ofta brottar ner henne för att undersöka diverse delar på henne.

Kock vore gott att ha. (Pappa, du räknas inte för jag vill att kocken ska laga maten också, inte köpa)

En sångare i umgängeskretsen skulle kunna göra många fantastiska framträdanden. (Här räknas inte du heller pappa, för man måste kunna sjunga bra, inte gärna för att räknas in som sångare)

Elektriker, rörmokare och snickare är några som är bra att vara vän med.

Jag är ju själv en jävel va hammaren men ibland räcker inte det…

Advokat är nog också bra att ha. Fråga mig egentligen inte varför men det känns som en livlina.

”Ring min advokat så får hen lösa detta” Vet inte om det är en mening jag skulle vilja behöva säga men det är bra att ha det kortet tänker jag.

Så mitt stora jobb har jag ju kvar. Gå igenom telefonboken och se vilken match jag kan få.

Hittills har jag hittat en socionom, en egen företagare och en HR- personal.

Lägger såklart inte någon vikt i detta. De får helt enkelt agera elektriker, kock, sångare, terapeut, advokat och läkare tills jag hittar några på riktigt…

Eller vänta det har de ju alltid gjort nu när jag tänker efter.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.