Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Sälj huset innan det förfaller och tappar i värde

Publicerad:
Insändarskribent vill att folk i Karlskoga ska sälja sina hus innan de förfaller.
Insändarskribent vill att folk i Karlskoga ska sälja sina hus innan de förfaller. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Karlskogas bostadsmarknad blir allt mer inlåst med fler folk som letar hus än vad det finns utbud. I dagsläget finns det 50 hus till salu på sighten Booli men av dessa är 24 ”snart till salu” hus. Det innebär i praktiken att de som bor här vill sälja men har ingenstans att flytta till. Vissa av husen har varit ute i mer än ett år!

Runt omkring i stan står flera hus som förfaller, där bor en ensam pensionär som inte orkat göra något med sitt hus eller trädgård på åratal men de vill ändå bo kvar. Det är förståeligt att man vill bo kvar så länge som möjligt men det måste väl ändå finnas gränser? Att bo kvar tills huset är i så dåligt skick att man knappt kan bo i det eller blir en sanitär olägenhet är en tråkig utveckling för alla.

Husen som kommer ut är ofta i så pass dåligt skick att man behöver lägga ut mellan 500k-1milj för att det ska gå att bo där. Då säljs det ändå för 1-2 milj beroende på läge.

Snälla pensionärer som nu inte längre orkar med huset eller trädgården längre- sälj! Ni har råd, ni får bra betalt för huset och har råd att köpa en bostadsrätt. En undersökningen visade nyligen att pensionärer som äger sitt hus har gjort en väldigt bra affär med värdeökningen under åren (till skillnad från oss som nu vill köpa). Låt oss barnfamiljer få köpa husen så vi kan fortsätta få Karlskoga att växa.

Frustrerad husletare

Artikeltaggar

ÅsikterBostadsmarknadInsändare