Hoppa till huvudinnehållet

Låt supertrion skjuta kvar Degerfors i allsvenskan

Publicerad:
Foto: Victor Lundmark

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Elfsborgs Jacob Ondrejka gjorde 1–0 mot Halmstad i den 94:e minuten.

Ett mål som gör att Degerfors, trots den usla insatsen mot Hammarby, har chansen att undvika den negativa kvalplatsen.

Men då måste allt bli bättre.

För lite mindre än en månad sedan tog Degerfors tre blytunga poäng mot Örebro i derbyt på Behrn arena. Då trodde jag, och säkert många med mig, att laget skulle lyfta i tabellen.

I stället har det blivit helt tvärtom. Två mål på fyra matcher och nio insläppta.

Anfallsspelet är som bortblåst. Degerfors skyttekung Victor Edvardsen springer runt längs vänsterkanten och när bollen väl kommer in i boxen finns det ingen där.

Nikola Djurdjic är lika iskall som när han kom i somras och ”Abdo” Saidi får inte alls spelet att stämma.

Det är ju inte bara anfallsspelet som hackar. Degerfors motstånd i de senaste matcherna har knappt behövt skapa någon målchans för att göra mål.

Så fort bollen kommer in i Degerfors straffområde är det farligt. Ett tidigt insläppt mål på hörna och sedan ett svagt försvarsarbete av Sean Sabetkar så var matchen mot Hammarby död.

Det hjälper inte att Degerfors, stundtals, spelar fin fotboll. Det vinner man inga matcher på.

Dags för supertrion

Nu måste någonting hända. Men vad? Förra säsongen öste Victor Edvardsen, Johan Bertilsson och Villiam Dahlström in mål när klubben tog klivet till allsvenskan.

Väl i landets högsta serie har trion inte spelat en enda match tillsammans. Med två omgångar kvar att spela är det dags att låta spelarna som sköt upp klubben i finrummet få chansen att skjuta kvar klubben.

Och varför inte byta in Axel Lindahl mot Anton Kralj samt Gustav Granath för Sean Sabetkar. Då är startelvan från 3–0-segern mot Ljungskile 5 december intakt.

Förutom målvaktspositionen då med tanke på att Ismael Diawara har lämnat för Malmö. Där är mitt förslag till söndagens match mot Norrköping. Spela med ”Ljungskile-elvan”.

Om jag tror det räcker för att undvika kval? Kanske. Jag har svängt fram och tillbaka under hela hösten. Jag tror att Halmstad, som bäst, får med sig en poäng från de två kommande matcherna. Då behöver Degerfors fyra.

En poäng mot Norrköping är allt annat än omöjligt och en trea mot Östersund ska det bara bli. Men då krävs det två maxinsatser. För ska Degerfors spela boll som mot Hammarby har jag svårt att se hur de ens ska kunna besegra Östersund.

Men det fanns saker efter matchen som var sämre än insatsen. Anfallstrion Victor Edvardsen, Nikola Djurdjic och Abdelrahman Saidi duckade samtliga för media.

Samtliga hade stuckit redan innan vi hann ner till spelargången.

Det, om inte annat, luktar superettanklass.

Solberg efter fjärde raka förlusten: ”Måste börja vinna”

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF HerrFotbollJohan BertilssonKrönikorVictor EdvardsenVilliam Dahlström