Hoppa till huvudinnehållet

40 nya jobb på Kriminalvården i Karlskoga

Publicerad:
Mikael ”Daggen” Eriksson var trailerns första besökare.. Från vänster: Anders Sverkström, Kriminalvårdsinspektör, Mikael ”Daggen” Eriksson, lagkapten BIK Karlskoga, Fredrik Hedlund, Senior handläggare och Mikael Rubin, vakthavande. Foto: Privat

Kriminalvården i Karlskoga expanderar och kommer att utöka antalet platser för intagna från 76 till 112 personer.

I veckan finns det även möjlighet för allmänheten få en tydligare bild av hur det ser ut på anstalten.

Ökningen av antalet platser är en del av det nationella uppdraget för Kriminalvården, där möjligheten att utöka antalet platser har utretts. Utökningen innebär därmed också fler jobbmöjligheter i Karlskoga.

Primärt handlar det om kriminalvårdare, men också produktionsledare, kock och olika funktioner inom ramen för kriminalvårdare. Det förklarar Anders Sverkström, kriminalvårdsinspektör på anstalten i Karlskoga.

– Vi strävar ju efter en mångfald och människor med olika bakgrunder och livserfarenheter, med erfarenhet av både arbetslivet och livserfarenhet. Det har vi haft svårt att locka till oss, säger han.

Varför tror du att det är så?

– Vi har svårt att marknadsföra oss överhuvudtaget, eftersom vi har en så pass sluten verksamhet.

Anders Sverkström, kriminalvårdsinspektör på anstalten i Karlskoga, söker fler kollegor och kommer att möta allmänheten den 24-26 november.
Anders Sverkström, kriminalvårdsinspektör på anstalten i Karlskoga, söker fler kollegor och kommer att möta allmänheten den 24-26 november. Foto: Kriminalvården

Möter allmänheten

Just nu byggs 36 nya platser på kriminalvårdsanstalten i Karlskoga, som enligt prognosen ska vara färdiga den 1 februari.

I samband med expanderingen genomför Kriminalvården en turné för att komma närmare allmänheten och informera om verksamheten. Den här veckan finns representanter från Kriminalvården på plats med en trailer vid Nobelhallen och Alfred Nobels torg.

– Det gör vi för att kunna visa upp vår verksamhet på ett sätt som annars inte är görbart, eftersom vi inte får släppa in folk, säger Anders Sverkström.

I trailern finns det möjlighet att se hur en cell ser ut, men nyfikna kan också få svar på frågor om hur det är att jobba i Kriminalvården. Cellen i trailern motsvarar ett bostadsrum på anstalten i Kumla.

Varför ska man söka jobb hos Kriminalvården?

– Det är ett omväxlande jobb med stor utvecklingspotential och karriärmöjligheter, säger Anders Sverkström och fortsätter:

– Att jobba i kriminalvården är ett samhällsviktigt uppdrag, vi gör samhället tryggare och ser till att våra klienter kommer ut bättre efter straffet och inte återfaller i brott.

I trailern visas hur en cell på Kumla fängelset ser ut skalenligt, cellerna på Karlskoga anstalten är något större till ytan.
I trailern visas hur en cell på Kumla fängelset ser ut skalenligt, cellerna på Karlskoga anstalten är något större till ytan. Foto: Helena Lundberg

Artikeltaggar

Alfred Nobels torgArbeteArbetsmarknadKarlskogaKriminalvårdenNobelhallenNyheter

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.