Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors glädjebesked – tummen upp för spel på Stora Valla: ”Helt fantastiskt”

Publicerad:
Reporter Solveig Voyce
Solveig Voyce
solveig.voyce@nwt.se
Klubbchefen Suzanne Hällström hoppas att planbeskedet ska kunna sätta fart på biljettförsäljningen till söndagens match.
Klubbchefen Suzanne Hällström hoppas att planbeskedet ska kunna sätta fart på biljettförsäljningen till söndagens match. Foto: Helena Karlsson

Degerfors IF kommer att spela söndagens match mot Norrköping på Stora Valla. Det meddelade klubben på torsdagsförmiddagen.

– Helt fantastiskt, det har väl ingen kunnat tro när spelprogrammet släpptes, att vi skulle spela fotboll på Stora Valla på första advent, säger klubbchef Suzanne Hällström.

Planen inspekterades på onsdagen och nu kommer beskedet från klubben att söndagens match kommer att spelas på Stora Valla.

Hur har det här gått till?

– Ja, det kan man verkligen undra, skrattar Suzanne Hällström. Vi har dels våra eldsjälar i pensionärspoolen men även kommunens vaktmästare har kämpat hårt för att planen ska hålla så bra som möjligt. De har lagt oerhört mycket tid och kraft på det här. Sen har vi haft hjälp av vädret – det kunde ju ha varit två decimeter snö. Men det känns fantastiskt härligt, även de som kan det här med gräsplaner är förvånade att planen håller så bra som den gör med tanke på vilket skick den är i.

”Mysig inramning”

Inför den mycket viktiga matchen mot Norrköping har Degerfors haft en kampanj för att locka folk till drabbningen där man sänkt priset på alla biljetter till 50 kronor, och Hällström tror att en del kan ha väntat med att köpa biljett med tanke på osäkerheten kring om matchen kan spelas på Stora Valla.

– Vi hoppas att det ska ha en effekt. Det är inte det suget som det var mot Hammarby, men nu har vi gjort en kampanj för att få folk hit. Vi förstår att första advent kanske man har annat att pyssla med än att gå på fotboll, man kanske tycker att det känns kallt och eländigt och hellre tittar på tv. Men vi ska försöka göra det extra mysigt här. Det är skyltsöndag uppe på samhället, och även om vi inte kommer att ha en stor julgran mitt på planen så ska vi skapa en mysig inramning, berättar Hällström.

DIF sänker biljettpriserna: ”Försöka få till ett sånt där härligt publikstöd”DIF-kaptenen: ”Tiden börjar rinna ifrån oss nu – det sitter lite i bakhuvudet”

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerfors IF HerrFotbollStora Valla

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.