Hoppa till huvudinnehållet

Dahlström: ”Klart det är kul att höra att folk tycker att man ska spela”

Publicerad:
 Villiam Dahlström fastställer här slutresultatet till 3–1 i hemmamatchen mot Östersund 3 juli. Målet var anfallarens första av två i årets allsvenska.
Villiam Dahlström fastställer här slutresultatet till 3–1 i hemmamatchen mot Östersund 3 juli. Målet var anfallarens första av två i årets allsvenska. Foto: Tommy Pedersen/TT
Optimalt truppläge för Degerfors: ”Alltid positivt”Låt supertrion skjuta kvar Degerfors i allsvenskan

Fjolårets succétrio Edvardsen, Dahlström och Bertilsson har efterfrågats på sociala medier efter förlusten mot Hammarby.

– Klart det är kul att höra att folk tycker att man ska spela, säger Villiam Dahlström.

I stället för dubbelpass på onsdagen nöjde sig Degerfors med ett enkelpass för att sedan spendera onsdagskvällen på Loka Brunn.

– Jämfört med fys i Halla är valet ganska enkelt, säger Dahlström med ett leende.

Vad tog du tillfället i akt att göra?

– Jag gillar kallbad och varmbad, jag varierade mycket. Sen var det gött att sitta ute i poolen. Det fanns en sjö också, det var lite kyligt... Det var lite tävlingar och sådär, vem som skulle bada. Det var kul.

Fanns det någon badkruka?

– ”Berra” påstod att han hade det körigt hemma, med förskolan, och kom efter badet. Så jag antar att han är en badkruka. Han kanske inte kan simma.

Dahlström ger maten, långkok med kött och potatis, fyra plus av fem och uppskattade Lokainitiativet i stort.

– Vi har gjort det här några gånger när vi har haft dubbelpass... En annan gång var vi i Halla och körde innebandy och grejer, säger Dahlström.

– Såna här grejer brukar alltid vara bra för stämningen. Många kan tanka energi, tänka på annat. Jag ser nästan bara fördelar med att bryta mönstret och göra något kul.

Efter en ledig torsdag började Degerforstruppen på allvar förbereda sig för IFK Norrköping på fredagsförmiddagen.

Villiam Dahlström och Victor Edvardsen påbörjade dock scoutingen redan på måndagskvällen.

Anfallarna såg då Norrköping och Djurgården spela 1–1 på plats.

– Det var någorlunda kallt, men det var kul att se.

Såg du något du kan använda?

– Jag tror dom passar oss ganska bra. Dom hade lite problem med Djurgårdens höga press och där tycker jag vi är duktiga. Dom kommer nog ha problem med mattan här, jämfört med deras konstgräs. Det ska bli kul att spela på gräs.

Dahlström fixade straffen till 1–0 och fastställde slutresultatet till 2–1 när han fick säsongens andra startchans hemma mot Halmstad 16 oktober.

Anfallaren missade den efterföljande derbysegern mot Örebro på grund av sjukdom och har därefter fortsatt agera inhoppare med fyra inhopp på totalt 78 minuter.

Hur har det varit, att speltiden inte ökade efter matchen mot Halmstad?

– Klart det är lätt att bli irriterad, när man tar vara på chanserna och gör mål. Det känns som jag är i bra form, ändå. Att inte få spela... Det är klart det suger som fotbollsspelare.

– Men jag är här året ut minst (kontrakt även nästa år) och får fortsatta ta vara på lägena. Det är bara fortsätta fokusera på det som är.

Villiam Dahlström efter sitt matchavgörande 2–1-mål i gratismatchen mot Halmstad 16 oktober.
Villiam Dahlström efter sitt matchavgörande 2–1-mål i gratismatchen mot Halmstad 16 oktober. Foto: Tommy Pedersen / TT

Förra säsongens anfallstrio – Edvardsen, Dahlström, Bertilsson – har efterfrågats på sociala medier och av supportrar runt Stora Valla under veckan.

– Jag kan bara prata för mig själv. Det är klart det är kul att höra att folk tycker att man ska spela. Sen är det inte vi som tar ut laget. Vi får se vad som händer till helgen, men vi vet var vi har varandra och kemi är en viktig del när man spelar.

Efter fyra raka förluster har Degerfors, med två omgångar kvar, två poäng och 16 plusmål upp till Halmstad i kampen om att undvika kval.

Degerfors tar emot Norrköping på söndagen innan laget avslutar borta mot sedan länge degraderade jumbon Östersund kommande lördag.

Halmstad har femman Hammarby hemma följt av Malmö borta i sina två sista matcher.

Är en poäng mot Norrköping ett bra resultat?

– Jag tycker nog vi ska ha tre. Man vet aldrig vad Halmstad lyckas göra mot Hammarby och vad som händer uppe i Östersund i sista matchen. Det var snö och strul mot Mjällby senast och en sån match kan sluta hur som helst. Vi har väldigt bra förutsättningar om vi lyckas vinna i helgen.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IFFotbollStora VallaVilliam Dahlström

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.