Hoppa till huvudinnehållet

Fansens röster ger nära en miljon till Degerfors IF

Publicerad:
Unibets spelare gillar Degerfors IF så mycket att klubben får 900 000 kronor av spelbolagets initiativ Hemmaklubben.
Unibets spelare gillar Degerfors IF så mycket att klubben får 900 000 kronor av spelbolagets initiativ Hemmaklubben. Foto: Pavel Koubek/TT

Degerfors IF-supportrarnas kärlek till klubben gör att DIF får nära en miljon kronor från Unibet och spelbolagets initiativ Hemmaklubben.

Hemmaklubben, som Unibet har startat för att ge Allsvenskan och Superettans lag stöttning för satsningar på akademi och talangutveckling, delar varje år ut 20 miljoner kronor till klubbarna utifrån hur många fans som registrerar sig på spelbolagets hemsida och väljer sin favoritklubb i en lista.

I årets fördelning får Degerfors sjätte störst supporterstöd i landet, vilket ger klubben 900 000 kronor.

Mest stöd får AIK, som får två miljoner kronor. IFK Göteborg får 1,7 miljoner kronor och Djurgården 1,4 miljoner.

– Utdelningen från Hemmaklubben 2020 har redan gjort stor nytta för klubbarnas akademisatsningar ute i landet. Pengarna har bland annat använts till nya konstgräsplaner, instruktörer, utbildningar, resekostnader och material, säger Philip Lagström som är Sverigechef på Unibet i ett pressutskick.

Artikeltaggar

Degerfors IFFotboll

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.