Hoppa till huvudinnehållet

Nervös väntan för supportrarna som vill ha nytt firande – Larsson vinnare x 2

Publicerad:

Nu väntar en nervös vecka för alla Degerfors IF-supportrar innan det avgörs om laget måste kvala för fortsatt allsvenskt spel.

Eller om det blir en hejdundrande fest redan på lördag, liknande den som när laget gick upp för ett år sedan.

– En nervös vecka? Det är nervöst året runt att vara DIF-supporter, säger Anders Fernqvist.

Bosnas Nedzad Omerbasic och trogne supportern Mikael Larsson gestikulerar för tre mycket viktiga poäng i kampen om att undvika kval.
Bosnas Nedzad Omerbasic och trogne supportern Mikael Larsson gestikulerar för tre mycket viktiga poäng i kampen om att undvika kval. Foto: Dennis Pavlovic
DIF på kvalplats igen efter HBK:s kryss – allt avgörs i sista omgångenSolberg supernöjd – succé med ändringarna: ”Lever inför sista omgången”Drömmål av Ekroth – som är avstängd i sista matchen: ”Sånt jävla hjärnsläpp”Bertilssons stormatch bakom viktiga segern: ”Känns otroligt bra”Wiktorsson avtackad efter många år i Degerfors IF

Fernqvist har tagit plats på sportpuben Bosna efter segermatchen mot IFK Norrköping.

– Det var en otroligt bra insats. Och det blev en tydlig injektion med de spelare som kom in i startelvan, tycker ”Ferna” som passar på att njuta när det gått bra.

Han har en positiv känsla inför lördagen.

– Men den var ännu bättre direkt efter matchen. Synd att inte Hammarby slog Halmstad, konstaterar en annan supporter – Lars Möller.

– Ja, det hade jag räknat med. Det förvånar mig att Hammarby inte vann där, fortsätter DIF:s ordförande Fredrik Rakar som tog en tur förbi Bosna innan han traskade hem i vinterkvällen.

När det nu blev 0–0 mellan Halmstad och Hammarby är Halmstad fortsatt före DIF i tabellen, genom bättre målskillnad sedan värmlänningarna ”ätit in” två poäng, inför sista omgången.

– Den glädje och lättnad som jag kände efter matchen är nu lite splittrad då vi inte har avgörandet i egna händer, säger Rakar.

– Men vi kan bara göra vårt på lördag och sikta på att vinna i Östersund. I nästa steg får vi hoppas, och det tror jag verkligen, att Malmö tar minst en poäng mot Halmstad, tillägger han.

Fredrik Rakar.
Fredrik Rakar. Foto: Dennis Pavlovic

Mikael Larsson är inne på samma linje som ”sin” ordförande.

– Nu hoppas jag att AIK slår Elfsborg i morgon (måndag) så att Malmö måste ta poäng mot Halmstad i sista för att vara säkra på guldet, säger Larsson.

Enkelt att tippa rätt

4–0 i halvtid mot Norrköping, har du sett Degerfors göra en bättre halvlek i allsvenskan?

– Nej. Jag tippade 4–1. Det är inga konstigheter, det var enkelt, säger Larsson med ett skratt.

Han fortsätter mer seriöst:

– Jag tippar alltid 4–1 till Degerfors, Bofors och Chelsea oavsett motstånd. Jag visste inte att Bofors spelade i dag. De vann ju också med 4–1. Det kunde ha blivit mer, men det blev någon tusenlapp på Degerfors i alla fall.

Anders Fernqvist och Mikael Larsson.
Anders Fernqvist och Mikael Larsson. Foto: Dennis Pavlovic

Daniel Holmertz, en annan trogen rödvit supporter som själv har förflutet som försvarsbjässe i Strömtorp, njöt i fulla drag efter vinsten.

Och ser redan fram emot ett rejält segerfirande på lördag.

Hoppas på folkfest

Nedzad Omerbasic, som i många år serverat fotbollsentusiaster på Bosna, ser även han söndagskvällen som en föraning för vad som kan vänta på lördag.

– Vinner vi tror jag på en riktig folkfest som kommer att prägla hela Degerfors. Då ska det bli en eftermiddag och kväll som vi sent ska glömma.

Alla supportrar som vi pratade med efter söndagens dramatik är överens:

– Att det vore fantastiskt skönt att slippa kval men blir det kval laddar vi om och stöttar laget då också.

Jimmy Febring och Daniel Holmertz.
Jimmy Febring och Daniel Holmertz. Foto: Dennis Pavlovic

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerforsDegerfors IF HerrFotbollFredrik Rakar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.